Ana Sayfa » Yükseköğretim Kurumları 2022 Öğrenci Affı

Yükseköğretim Kurumları 2022 Öğrenci Affı

7417 Sayılı Kanun ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen 83. geçici madde kapsamında yükseköğretim affından yararlanarak Bilkent Üniversitesi’ne yeniden kayıt yaptırmak isteyenlerin dikkatine:

1. Güz yarıyılında yeniden kayıt hakkı için son başvuru tarihi 1.9.2022 günüdür.
  2. 9.2022 tarihinden 7.11.2022 tarihine kadar yapılacak başvurular bahar yarıyılı için değerlendirilecektir.
  3. İngilizce Hazırlık Programı’ndayken ilişiği kesilmiş veya 1.9.2020 tarihinden önce ilişiği kesildiği için İngilizce yeterlik koşulunu sağlamayan öğrenciler ile Bilkent Üniversitesi’ne yerleştiği halde hiç kayıt yaptırmamış lisans öğrencilerinin İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. Güz 2022 yarıyılında yeniden kayıt hakkı için başvuranların 5-6-7 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. Bahar 2023 yarıyılında yeniden kayıt hakkı için başvuranların 9-13 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacak olan İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir.
  4. Başvuru ücreti 1500 TL’dir. Başvuru ücreti Garanti Bankası Bilkent Şubesi 680006200039300006299622 IBAN Nolu hesaba yatırılmalıdır. (Açıklama kısmında ad, soyad, TC kimlik no ve “af başvurusu” ifadeleri yer almalıdır.) Başvuru ücret dekontu, başvuru formuyla birlikte lisans programları için lisans@bilkent.edu.tr, lisansüstü programları için de lisansustu@bilkent.edu.tr adresine gönderilmelidir.
  5. Başvuruda bulunacak kişilerin başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmaması, eğer kayıtlılarsa başvurudan önce ilgili kurumdan kayıt sildirmeleri gereklidir.
  6. Bilkent Üniversitesi’ne yerleştiği halde kayıt yaptırmamış lisans öğrencilerinden, yerleştirilmiş oldukları bölüme 2022-2023 akademik yılı için öğrenci alınmayan bölümlere başvuru alınmaz.
  7. 2022-2023 akademik yılı için öğrenci alınmayan bölümlerden ilişiği kesilmiş olanlar, bu programlara eşdeğer program bulunmadığı için Bilkent Üniversitesi’ne yeniden kayıt başvurusu yapamaz.
  8. İngilizce Hazırlık Programı’ndayken ilişiği kesilmiş öğrenciler İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı sonucuna göre uygun düzeyden İngilizce Hazırlık Programı’na yerleştirilecektir. Bu öğrencilerin programı tamamlamak için 4 yarıyılları olacaktır. Bilkent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 8. Maddesinin 4. Fıkrası uyarınca af sınav hakkı bulunan öğrenciler, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen 83. Geçici madde kapsamında kayıt yaptırmak için başvurduklarında anılan 8. Madde kapsamındaki af sınav haklarından vazgeçmiş olacaklardır.
  9. Lisans ve lisansüstü programlardan ilişkisi kesilmiş öğrencilerin bölüm müfredatlarına intibakları Rektörlük tarafından yapılacaktır.
  10. Öğrenci affıyla Bilkent Üniversitesi’ne yeniden kayıt yaptıran öğrenciler Bilkent Üniversitesi’ne daha önce burslu yerleşmiş olsalar dahi Bilkent Üniversitesi burslarından yararlanamaz.
  11. Bu kanundan yararlanarak kayıt yaptıracak öğrencilere 2022 girişli yeni öğrenciler için belirlenen eğitim ücreti uygulanır (Güz 2022 yarıyılı için 59.000 TL, %8 KDV Dahil).

İlgili Formlar

• Lisans Programında Eğitimine Devam Etmek İsteyenler İçin Af Başvuru Formu (WORD / PDF)
  • Lisans Programından Başka Üniversiteye Yatay Geçiş Yapmak İsteyenler İçin Af Başvuru Formu (WORD / PDF)
  • Azami Süre Sebebiyle Lisans Programından İlişkisi Kesilenler İçin Af Başvuru Formu (WORD / PDF)