Acı Kaybımız… Türk Edebiyatı Bölümü’nden Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Semih Tezcan’ı kaybettik.

Türk Edebiyatı Bölümü’nden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Tezcan, 15 Eylül 2017, Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Merhuma rahmet, Tezcan ailesine ve Bilkent camiasına başsağlığı dileriz.

16 Eylül 2017, Cumartesi günü Prof. Dr. Tezcan için Maltepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

2008-2015 arasında da Bilkent Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Edebiyatı Bölümü’nde ders veren Tezcan, İslamiyet Öncesi Türk Dilleri ve Edebiyatları, Karahanlı ve Harezm Türkçeleri ve Edebiyatları, Eski Anadolu ve Rumeli Türkçesi, İran Türk Dilleri, Leksikoloji, Türk Dilleriyle Moğol Dilleri arasındaki ilişkiler, Dede Korkut Oğuznameleri, Oğuz Han destanları, Evliya Çelebi Seyahatnamesi alanında da çalıştı.