Acı Kaybımız… Prof. Bilsel Alisbah’ı kaybettik.

Emekli öğretim üyemiz Prof. Bilsel Alisbah, 2 Temmuz 2017 tarihinde vefat etmiştir. Merhuma rahmet, Alisbah ailesine ve Bilkent camiasına başsağlığı dileriz.

Orhan Alisbah Ödülleri, Türkiye’nin en iyi bilinen matematikçilerinden biri olan Prof. Orhan Alisbah (1910–1989) adına verilir. Orhan Alisbah’ın oğlu Bilsel Alisbah, 1998’dan beri her yıl Bilkent Matematik Bölümü’ndeki öğrencilere burs verilmesini sağlamıştır. Bu burs, Prof. Alisbah’ın hatırasının unutulmaması ve genç matematikçiler tarafından örnek olarak alınması amacını taşır. Burs, her yılın en başarılı lisans ve lisansüstü öğrencisine maddi destek sağlar.

Orhan Alisbah’ın oğlu Bilsel Alisbah ile Albert Einstein, Princeton İleri Araştırmalar Enstitüsü’nde. O dönemde Enstitü’nün şehre ulaşım için bir arabası vardı. Ön koltukta oturmak için iki kişi hep ısrar ederdi, Bilsel ve Albert. Böyle tanışıp arkadaş oldular. Bu resim Ağustos 1953’te çekildi ve Einstein tarafından 1954’te imzalandı.