IR Seminar: “Dışişleri Bakanlığında Kariyer ve “Rusya: Dün, Bugün, Yarın” Kitap Tanıtımı”, 1:30PM May 30 (TR)

Tarih: 30 Mayıs 2023

Saat 13:30

Yer: A-130

Dışişleri Bakanlığında Kariyer ve “Rusya: Dün, Bugün, Yarın” Kitap Tanıtımı

Ankara Politikalar Merkezinden Diplomat (E) Gülru Gezer, Büyükelçi (E) Fatih Ceylan ve Büyükelçi Metin Kılıç Dışişleri Bakanlığında kariyerler yolculuklarından ve bakanlığa giriş sürecinden bahsedecekler. Bunun yanı sıra, hedefi diplomatlık olan öğrencilerin sorularını yanıtlayacaklar.

*Etkinlik dili Türkçe’dir.

Diplomat (E) & Başkonsolos (E) Gülru Gezer

1979 doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu, ardından Brugge Avrupa Koleji’nde yüksek lisans yaptı. 2000-2002 yılları arasında NTV’nin Dış Haberler Servisi’nde Editör Yardımcısı olarak çalıştı, 2003 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. 2003-2007 yılları arasında Avrupa Birliği Siyasi İşler Genel Müdür Yardımcılığı’nda, 2007-2009 yılları arasında Şam Büyükelçiliği’nde, 2009-2010 yılları arasında Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği’nde çalıştı. 2010 yılında merkeze dönerek 2014’e kadar Dışişleri Müsteşarı Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2014 yılında Los Angeles’a Başkonsolos olarak atandı, 2017 yılında ise Moskova Büyükelçiliği’ne tayin oldu. 2019 yılında Ankara’ya döndü ve son olarak Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürü olarak görev aldı. 2021 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrıldı. Gülru Gezer, halihazırda Dış Politika Danışmanlığı, köşe yazarlığı ve televizyon yorumculuğu yapmaktadır.

Büyükelçi (E) Fatih Ceylan

Büyükelçi, 1957 Bursa doğumlu. 1979 Kasım ayında Dışişleri Bakanlığına girdi.

İslamabad Büyükelçiliği, Deventer Başkonsolosluğu ve NATO nezdindeki Türkiye Daimi Temsilciliğinde, Brüksel Büyükelçiliğinde ve AB nezdindeki Türkiye misyonunda çalıştı. Düsseldorf’ta Başkonsolosluk, Sudan ve NATO nezdinde Büyükelçilik yaptı. Merkezdeki son görevi İkili Siyasi İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığıydı. 2019 Şubat ayında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Büyükelçi Metin Kılıç

Büyükelçi, 1963 Ankara doğumlu. Mayıs 1985’de Dışişleri Bakanlığına girdi. Abu Dhabi, Kahire, Lizbon ve Pekin Büyükelçiliklerinde çalıştı. Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi, Kosova Büyükelçilik Bürosu Başkanı ve Türkiye’nin Kırgızistan’daki Büyükelçisi olarak görev yaptı.