TRIN Semineri: “Yerelleştirme: Çeviri Öğrencileri için Yeni Disiplinlerarası bir Alan Açılımı-Olanaklar ve Açılımlar,” Cenk Yalavaç (EL TURCO), LA-101, 13:30 17 Aralık (EN)

Tarih: Salı, 17 Aralık

Başlık: “Yerelleştirme: Çeviri öğrencileri için Yeni Disiplinlerarası bir Alan Açılımı- Olanaklar ve Açılımlar

Konuşmacı: Cenk Yalavaç (EL TURCO)
Yer: L Building LA101,
Saat: 1:30 p.m.
Bölüm: TRIN.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Apple, Amazon, Google ve benzeri gibi şirketlere yerelleştirme hizmetleri veren EL TURCO şirketinin yöneticisi Cenk Yalavaç’ın yerelleştirme sektörünün bugünü ve geleceği hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşacağı konuşmada, mütercim-tercümanlık öğrencilerinin bu sektörde gelecekte üstelenebileceği pozisyonlar ve bu pozisyonların gereklilikleri tartışılacaktır. Ayrıca, öğrencileri yerelleştirme sektörüne hazırlamak için düzenlenen “Localization Ninja” adlı bir haftalık ücretsiz eğitim programıyla ilgili bilgiler paylaşılacaktır.