Trafik Ceza Puanlarında ve Uygulamasında Yapılan Değişiklikler

Bilkent Üniversitesi Trafik Kurulunun almış olduğu karar gereği 2017-2018 döneminden itibaren trafik ceza puanlarında ve uygulamasında yapılan değişiklikler aşağıda belirtilmiştir:

2.2.1. Öğrencilerin eğitim öğretim hayatı boyunca, kural ihlalleri sonucunda, ceza puanları toplamı 16 puanı aşmış olanları ile diğer sürücülerin de dönem kısıtlaması olmaksızın 16 puanı aşmaları durumunda üniversite kampüsünde araç kullanmaları 3 ay süre ile (öğrenciler için yaz ve dönem arası tatiller çıkartılarak hesaplanır) yasaklanır.16 puanın üzerindeki her bir puan için bu süre 1 hafta uzatılır. Bu süre içinde sürücünün trafik ile ilgili ayrıcalıkları (bariyer kartı v.b.) iptal edilir. Bu durum cezalı sürücünün ikametgâh adresine ve bölüm başkanlıklarına yazı ile kendisine e-posta ile bildirilir.

CEZA PUANLARI
Belirlenen hız sınırını %50 oranına kadar aşmak 6 PUAN

Belirlenen hız sınırını %51 – %100 arası aşmak 8 PUAN

Belirlenen hız sınırını %100 oranından fazla aşmak 12 PUAN