Tiyatro Oyunu Son Gösterim: “Devinim,” 2. Mezuniyet Projesi, Bilkent Tiyatro Salonu, 20:00 10 Mayıs (TR)

“DEVİNİM”
TÜRKİYE PRÖMİYERİ
Yazar: Sam Shepard
Yönetmen: Jason Hale
Kostüm Tasarımı: Selvi Şaşmaz
Set Tasarımı: Jason Hale
Işık Tasarımı: Yılmaz Ertekin
Dil: Türkçe

Bilkent Tiyatro, Sam Shepard’ın “Devinim” oyununu 2017-18 yılı ikinci Mezuniyet Projesi olarak sunmaktan gurur duyuyor.

Devinim izleyiciyi “kıyamet sonrası bir tatilin oturma odasına” doğru götürüyor. Lupe (Melisa Berberoğlu), Liza (Naz Göktan), Jeep (Ahmet Kılıç) ve Shooter (Berk Cem Göksel) gizemli bir “kriz” den sonra soğuk, izole bir kabinde sıkışıp kalıyor. Bir tatil yemeği çıkarabilmek için mücadele veriyorlar. Sınırlı gıda, belirsiz bir gelecek ve yorucu bir can sıkıntısı, rahatsız edici ve saçma sonuçlarla kendini göstermeye başlar.

Uygarlığın esaret ile çöküşünü, korku ve ani farkındalık ile ele alan, 1974 Obie Ödüllü oyun “Devinim” Sam Shepard’ın en soyut ve fiziksel oyunlarından biridir.

Son sınıf öğrencisi Melisa Berberoğlu ve sınıf arkadaşları tarafından Türkçe’ye çevrilen Action/Devinim, 2018 mezuniyet yılı için son proje olarak Bilkent Tiyatro Bölümü’nün ödüllü yönetmeni Jason Hale tarafından yönetildi.

29-30 Mart
5-12-19-26 Nisan