Tiyatro Bölümü Yetenek Sınavı ve Ön Kayıt Duyurusu, 8 – 17 Haziran 2022

TİYATRO BÖLÜMÜ PROGRAMLARI VE SANAT DALI

• Oyunculuk Öğretim Programı

Aday Ön Kayıt Tarihleri

Ön kayıt başvuruları 8 – 17 Haziran 2022 tarihleri arasında https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru adresinden yapılacaktır.

Ön Kayıtta Yapılacak İşlemler

480₺. kayıt ücretinin ödenmesi (Ödeme yalnız kredi kartı ile https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru adresinden yapılabilmektedir.)

Ödeme sonucunda oluşan kod ile https://stars.bilkent.edu.tr/yetenek_onkayit/giris/THEA adresinden Yetenek Sınavı Giriş Belgesinin oluşturulması.

Başvuru Ücreti Hiçbir Nedenle İade Edilmez.

Yanlarında Geçerli Bir Kimlik ile Bilkent Üniversitesi Yetenek Sınavı Giriş Belgesi Olmayan Adaylar Kesinlikle Sınava Alınmayacaktır.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı kabul sınavları, Oyunculuk Ana Sanat Dalına başvuran adaylarla üç aşamada gerçekleştirilecektir.  Sınavlar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 1. Kat Tiyatro Sahnesi, 2. Kat Sahnesi ve 1. Kat Hareket Salonunda (oda no: 106)  yapılacaktır. Öğrencilerin sınav saatinden en az 30 dakika önce sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların her bir aşama için sınava giriş günleri, başvuru numaralarına göre belirlenecek ve adaylara sınav öncesi ilan edilecektir. Yetenek ve Kabul sınavında başarılı olup kayıt yaptırmak isteyen aday öğrencilere verilecek burs oranları, sınavı takiben sınav başarıları temel alınarak belirlenecek ve kendilerine bildirilecektir.

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Tarihleri

Ana Sanat Dalı Sınav Tarihi Saat Sınav Yer
Oyunculuk 18-19-20-21 Temmuz, 2022 9:30 Oyunculuk 1.Kat Tiyatro Salonu

Oyunculuk Sanat Dalı Sınav Aşamaları

1.AŞAMA: Adaylar, bir komedi ve bir dram/tragedya olmak üzere iki tirad hazırlayacaktır. Adaydan ayrıca bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaya karakterin analizi  seçtiği eser, yazarı, yazarın yaşadığı dönem ve diğer eserleri ile ilgili sorular sorulabilir. Doğaçlama ve temrinler yaptırılabilir.

2.AŞAMA: Müzik kulağı, beden koordinasyonu ve ritm duygusuna sahip olup olmadığı kontrol edilir. Adaydan bir şiir okuması ve şarkı söylemesi istenebilir. Adaylara genel kültür ve mesleki formasyon düzeylerini saptamaya yönelik sorular sorulur. Adaylar ayrıca sınavda kendilerine jüri tarafından sınav günü verilecek bir kısa parçayı oynarlar.

3.AŞAMA: Jüri uygun gördüğü adayları 3. Aşama sınavına çağırır. Bu sınavda, diğer aşamalarda adaylardan istenilen konulardan gerekli görülenleri üzerinde tekrar durulur.

Kesin kayıt İçin Gereken TYT Puanları

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin bölümlerine, 2022- 2023 Akademik yılında öğrenim görmek üzere başvuran ve başarılı bulunan adayların üniversiteye kesin kayıt yaptırabilmeleri için 2022 yılı Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmiş ve 170 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

2022 YKS Kılavuzunun 2.2 maddesinde belirtildiği gibi 2021-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2022-YKS’nin hiçbir oturumuna girmeden 2021-TYT puanını 2022-YKS yerleştirmelerinde kullanabileceklerdir. Bu adayların 2022-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Bu durumda olup ilgili yükseköğretim kurumlarınca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleşmek isteyen adayların da, Dönüştürülmüş Puanlarının hesaplanabilmesi için 2022-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur.

Resmi Sınav Sonuçlarının İlanı: 27 Temmuz 2022 (YKS sınav sonuçları ertesi)

ERİŞİM

Bilkent Üniversitesi
Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Tiyatro Bölümü
06800 Bilkent, Ankara

E-posta : e.kaya@bilkent.edu.tr
Tel : (312) 290 1961
Faks : (312) 266 4539

Detaylı bilgi için yukarıda belirtilen telefonlardan Müzik Bölüm Başkanlığına ve Sanat Dalı Koordinatörlüklerine ulaşabilirsiniz.