Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü, Çocuklar için Tiyatro Programı (TR)

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Tiyatro Bölümü Çocuklar için Tiyatro Programı

Program Hakkında

Öğrencilere oyunculuk eğitiminin temellerini oluşturan kişisel ifade, özgüven, hayal gücü ve temel sosyal yetileri artırma becerilerini kazandırmayı hedefleyen ve 4 seviyeden oluşan Bilkent Üniversitesi Çocuklar için Tiyatro Programı 1. Seviye öğrencilerinin giriş sınavı 15-16 Eylül 2018’de gerçekleşecektir. 8-10 ve 11-13 yaş grubu öğrencileri için düzenlenen programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, program dahilinde Pazar günleri Oyunculuk/Doğaçlama ve Hareket/Dans dersleri alacaktır.

Programın Oyunculuk derslerinde ilk seviye, doğaçlamanın büyük annesi kabul edilen ABD’li eğitmen Viola Spolin’in ürettiği tiyatro eğitimine yönelik doğaçlama oyunculuk egzersizleri ve Viola Spolin’in “theatre games” olarak andığı oyunlardan oluşmaktadır. İlerleyen seviyelerde ise konuşma, oyunlardan sahneler ve kamera oyunculuğu derslerine odaklanılmaktadır.

Programın Hareket ve Dans dersleri beden bilinci, esneklik, dayanıklılık ve bedensel ifadeyi öne çıkarmaya yönelik çalışmalar sunmaktadır. İlerleyen seviyelerde öğrenciler Türk halk dansları, dönemsel danslar ve Broadway dansları (Caz, Hip hop gibi) derslerini alabilecektir.

Program toplam 4 seviyeden oluşmaktadır. Her bir seviye 12 haftalık dönem sonunda tamamlanır.

Ders Saatleri

2018-2019 Güz Dönemi’nde, 1. seviyeye yeni başlayan öğrencilerimiz ve geçtiğimiz yıldan devam eden 3. seviye öğrencilerimiz eğitim göreceklerdir.

Derslerimiz her Pazar 1. Seviye için 09.30-12.45 ; 3. Seviye için 14.00-17.15 saatleri arasındadır.

Derslerimiz Oyunculuk dersi ve Hareket (Dans) dersinden oluşmaktadır.
Her ders 1 saat 30 dakika sürmektedir. İki ders arasında 15 dakika teneffüs bulunmaktadır.

Öğretmen Kadrosu

Öğretmenler Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri, mezunları ve dönem öğrencileri arasından seçilmektedir. Dersler Tiyatro Bölüm Başkanı Jason Hale gözetiminde yapılacaktır.

Giriş Sınavı
Tarih: 15 – 16 Eylül 2018 (Sınav saatleri 14 Eylül 2018 Cuma günü web sitemizden duyurulacaktır.)

Yer: Bilkent Tiyatro Salonu

Başvuru
Giriş Sınav Ücreti: 75 TL

Giriş sınavı ücreti http://www.bilkenttiyatro.com/ adresinde Çocuklar İçin Tiyatro Programı sayfasında verilmiş olan internet bağlantısı üzerinden yatırılabilecektir ve sitede belirtilen başvuru linkinden başvuru formu doldurulabilecektir.

Başvuru Tarihleri
1 – 12 Eylül 2018

Kayıt Tarihleri
Yeni öğrencilerimiz ve devam edecek öğrencilerimiz için kayıt ve ödeme tarihleri 17 Eylül-2 Ekim 2018 olarak belirlenmiştir.

Giriş sınavına kayıt ve daha fazla bilgi için: bilkentcocuktiyatrosu@bilkent.edu.tr

Bilkent Çocuklar için Tiyatro Programı hakkında bilgi almak ve yetkili kişilerle iletişim kurmak için sadece yukarıda yazılı olan mail adresinden irtibata geçmenizi rica ederiz.

Giriş sınavına katılacak olan öğrenciler, jüri üyelerinin idaresinde oluşturulacak küçük gruplarla doğaçlama tiyatro oyunları oynayacaklardır. Programa giriş kabulünde temel etken öğrencilerin oyunlara ilgi ve hevesi olacaktır.

Program Ücretleri

Bahar Dönemi Eğitim Ücreti: 1700 TL