LAW Semineri: “Bir Aile Mahkemesi Hâkiminin Gözünden Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi”, Nevin Birinci, 12:30 25 Nisan 2024 (TR)

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen E.Hâkim Nevin Birinci’nin “Bir Aile Mahkemesi Hâkiminin Gözünden Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” isimli seminerine katılımınızdan memnuniyet duyarız.

“Bir Aile Mahkemesi Hâkiminin Gözünden Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi”

25 Nisan 2024 Perşembe, 12:30-13:30
C Blok Amfi

Etkinlik dili Türkçedir.

İçerik: Etkinlik kapsamında bir aile mahkemesi hâkiminin gözünden iyi bir hukukçu olmak için dikkat edilmesi gereken hususlar ve özellikle 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadına yönelik şiddet konuları ele alınacaktır.

Özgeçmiş: Nevin Birinci, hâkimlik sınavı sonucu Korgan Cumhuriyet Savcısı olarak atanmış, daha sonra sırasıyla Şefaatli, Sarıkamış ve Bolu hâkimi olarak görev yapmıştır. 2002 yılında Ankara hâkimi olarak göreve başlamıştır. 2004 yılından 2023 yılına kadar aile hâkimi olarak çalışmıştır. Aile hâkimliği süresince pek çok projede görev almış, 18.6.2023 tarihinde emekli olmuştur. 2013 yılından itibaren Adalet Akademisi’nde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun ve Aile Hukukuna ilişkin dersler vermektedir.