LAUD Semineri: “GEF support program and applications in Turkey”, Gökmen Argun, 13:30 29 Kasım (EN)

Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından düzenlenen LAUD Konuşmaları: Güz dönemi 2022-2023 dizisine davetlisiniz.
Konuşmacı: Gökmen Argun

Başlık: GEF destek programı ve Türkiye’deki uygulamalar

29 Kasım, 2022, Salı, 13.30-14.30 & FB309

***Etkinliğin online linki de bulunmaktadır. Etkinlik linki istemek için lütfen departmana mesaj atınız.

Özet: Küresel Çevre Fonu (GEF), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı ile Dünya Bankası tarafından ortak yürütülen bir çevre programıdır. GEF’in görevi, idaresi ve iç usulleri 1992 yılında Rio de Janeiro’da gerçekleşen Dünya Zirvesi sonuçları doğrultusunda belirlenmiştir. Bu kapsamda GEF, dört alandaki projelere destek sunarak küresel seviyede çevre sorunları ile mücadeleye katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu alanlar biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, uluslararası sular ve ozon tabakasının delinmesidir. Geçtiğimiz yıllarda bahsi geçen odak alanlarına toprak bozulması ve kalıcı organik kirleticiler (POPs)’de eklenmiştir.

Biyografi: UN GEF SGP Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun, 25 yılı aşkın deneyime ve doğa ve deniz koruma tutkusuna sahiptir. Türkiye’de Küçük Hibe Programı tarafından finanse edilen 200’den fazla projeyi koordine etmiştir. Gökmen ODTÜ Şehir Planlamada lisans ve ODTÜ Bölge Planlamada yüksek lisans yapmıştır. Daha önce özel sektörde planlamacı olarak çalışmış, 11 yıllık STK’larda doğa korumacı olarak çalışmış ve Birdlife Türkiye için hazırlanan ‘Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları’ adlı yayının editörlüğünü yapmıştır. Bölgesellik, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, arazi bozulması, STK’lar, politika oluşturma, yaratıcı düşünme ve sahada eylem uygulama konusunda derin bilgi ve anlayışa sahiptir.