Ana Sayfa » Kovid-19 ile ilgili Rektör’ün Mesajı

Kovid-19 ile ilgili Rektör’ün Mesajı

Bilkent Üniversitesi Kovid-19 Hastalığına Karşı Önlemler (9 Mart 2020)

Yeni koronavirüs hastalığının (Kovid-19) küresel etkisi çok hızlı değişmekte, birçok ülkede tanı sayılarında hızlı artışlar gözlemlenmektedir. Henüz Türkiye’de tanı konulmuş kimse bulunmamaktadır. Ancak, akademik takvimde yaklaşmakta olan 5 günlük ara nedeniyle, Bilkent mensuplarının hastalık bulaşma riskini azaltmak amacıyla bazı önlemler alma ihtiyacı hissettik. Bu çerçevede Bilkent Üniversitesi hemen geçerli olmak üzere aşağıdaki önlemleri almıştır:

1. Öğrenci ve çalışanlarımıza zorunlu durumlar dışında yurtdışına seyahat etmemelerini özellikle tavsiye ediyorum. Yurt dışından dönen Bilkent mensuplarından, Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan 14 günlük tecrit koşuluna uymaları istenebilir.
    Bakınız: https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1236759904137994240
  2. Seyahat etmeniz durumunda, lütfen tüm gerekli sağlık önlemlerine uyunuz ve mümkün olan en erken tarihte yolculuk tarihlerinizle birlikte seyahat güzergahınızı bilheal@bilkent.edu.tr adresine bildiriniz.
  3. Yeni bir duyuruya kadar, üniversite/iş ile alakalı uluslararası seyahatlere izin verilmeyecektir.
  4. Birçok hava yolu (Türk Hava Yolları ve Pegasus başta olmak üzere) yolcularının herhangi bir ceza ödemeden bilet tarihlerini değiştirmelerine olanak tanımaktadır.

Bilkent ailesini bu konularda düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Abdullah Atalar