Ana Sayfa » Koronavirüs ve Kovid-19 Güncelleme (05.03.2020)

Koronavirüs ve Kovid-19 Güncelleme (05.03.2020)

Bugün sosyal medyada ve bazı çevrimiçi haber kaynaklarında, bir uluslararası Bilkent Üniversitesi öğrencisinin ülkesinden dönerken havalimanı kontrolünde ateşi olduğu farkedilince hastaneye yatırıldığı ve koronavirüs hastalığı teşhisi konulduğuna dair haberler çıkmıştır. Ayrıca başka kaynaklarda bir Bilkent öğrencisinin koruyucu maske ve önlük kullanılarak ambulansla hastaneye götürülmesi nedeniyle koronovirüs şüphesi bulunduğuna dair haberlere yer yerilmiştir.

Uluslararası öğrenci ile ilgili haber tamamen asılsızdır. Diğer öğrenci ise 04.03.2020 tarihinde ateş ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile Bilkent Üniversitesi Doğu Kampüs Sağlık Merkezine başvurmuş, ihtiyati tedbirler alınarak ambulansla Ankara Şehir Hastanesine götürülmüştür. Hastane yetkililerinden aldığımız bilgilere göre doktorlar öğrenciye koronavirüs testi yapılmasına gerek görmemiş ve kendisi taburcu edilmiştir.

Şu ana kadar koronovirüs hastalığı tanısı konulan bir Bilkent öğrencisi bulunmamaktadır. Bilkent Üniversitesi öğrenci ve çalışanlarının sağlığı için tüm önlemleri almaya devam etmektedir.