Ana Sayfa » İşletme Fakültesi AACSB Akreditasyonu Yenilendi

İşletme Fakültesi AACSB Akreditasyonu Yenilendi

İşletme Fakültesi’nin, merkezi ABD’de bulunan The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) tarafından ilk kez 2006 yılında  verilen akreditasyonu, AACSB International ekibinin tüm derece programlarını tekrar incelemesi sonucu, önümüzdeki beş yıl için 28 Haziran 2021’de üçüncü kez yenilendi. Bilkent İşletme Fakültesi AACSB tarafından Türkiye’de akredite edilen ilk işletme fakültesidir.

1916’da kurulan AACSB, iş idaresi ve işletme eğitimi veren lisans, yüksek lisans ve doktora dereceleri sunan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren ve en uzun süredir hizmet vermekte olan küresel bir akreditasyon kuruluşudur. İşletme eğitiminde mükemmelliğin ayırt edici özelliği olan bu akreditasyon, dünya çapındaki tüm işletme fakültelerinin yüzde beşinden daha azına verilmektedir.

AACSB akreditasyonuna sahip kurumlar, kaynaklarını misyonları doğrultusunda kullanmayı, yaptıkları araştırmalarla işletme alanına katkıda bulunmayı, güncel eğitim programları sunmayı, yüksek kaliteli eğitim vermeyi, tüm paydaşlarla sağlıklı bir iletişim sağlamayı ve belirli eğitim hedeflerine ulaşmış mezunlar vermeyi taahhüt etmektedir.