Ana Sayfa » Bilkent Üniversitesi Grup Sağlık Sigortası Genel Şartları

Bilkent Üniversitesi Grup Sağlık Sigortası Genel Şartları

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ GRUP SAĞLIK SİGORTASI

Poliçe Başlangıç Tarihi : 05 Eylül 2023, Saat 00:01 (geceyarısı)
Poliçe Bitiş Tarihi : 05 Eylül 2024, Saat 00:01 (geceyarısı)

Sigorta firması : Bupa Acıbadem Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş.
Sigorta Brokerı : Bilsigorta ve Reasürans Brokerlığı A.Ş.

Sigorta Temsilcisi: saglik@bilsigorta.com.tr
Nihan Kurbal – nihan.kurbal@bilsigorta.com.tr – 0(530) 109 71 64

A.1. SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMI ve PRİMLERİ

İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Grup Sağlık Sigortası üniversitemiz çalışanlarını, eş ve (23 yaşını aşmamış) çocuklarını kapsar. Bu kapsamdaki primlerin yarısı üniversite tarafından, diğer yarısı personelin maaşından kesinti yapılmak suretiyle personel tarafından aylık olarak ödenir.

2023-2024 Dönemi Primleri

Personel Aylık Katkı Payı Açıklama
Fert 1.218.TL / kişi Çalışanın sadece kendisinin sigortalı olması
Aile 2.436.TL / aile Çalışanın eş ve çocuklarından oluşan ailesiyle sigortalı olması

Ailesiyle birlikte oturan 24-29 yaş arası (29 yaş dahil), bekar ve eğitimine devam eden çocuklar aylık 2.160. –TL/kişi ödeyerek aile poliçesi dışında sigortalanabilir.

Proje personellerinin sözkonusu grup sağlık sigortası poliçesinden yararlanma şartları üniversite tarafından ayrıca  belirlenir.

A.2. SAĞLIK SİGORTASINA KATILIM VE AYRILMA

A.2.1. İşe yeni giren personel en az 1 ay içinde yazılı olarak başvurması halinde kendisi ve aile bireyleri (bağımlılarını) işe giriş tarihini izleyen ilk zeyil döneminde sigortaya dahil olabilecektir. Bu amaçla personelin başvuru süreçlerini yürütmesi gereklidir. Zeyil başlangıç tarihi ve sigorta primleri konusunda İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nden (İKM) teyit alınmalıdır.

A.2.2. Medeni durum değişikliğini izleyen bir ay içinde  Sigortalının, Aile Poliçesinden Ferdi Poliçeye veya Ferdi Poliçeden Aile Poliçesine geçiş için başvurusunu İKM’ye yapması gerekir.

A.2.3. Bebeği olan olan personel doğum tarihinden itibaren bir ay içinde başvuru süreçlerini yürütmesi başvurması halinde çocuğunu Aile Poliçesine dahil edebilir.

A.2.4. Personelin işten ayrılması halinde kendisine ve bağımlılarına ait Grup Sağlık Sigortası, işten ayrıldığı gün itibarıyla sona erer. Personelin işten ayrıldığına dair bilgi İKM tarafından ilgili sigorta firmasına bildirilir.

A.2.5. Çalışanın işten ayrılması veya vefat etmesi haricindeki nedenlerle poliçesi dönem içinde iptal edilmez.