GRA Çalıştayı: “GameCraft: The Artful Game Design Workshop”, 13:00 11, 12 Mayıs 2024 (EN)

Grafik Tasarımı Bölümü tarafından organize edilen panel ve 2 günlük çalıştayımızda sizleri de aramızda görmekten mutlu oluruz.

Katılım, aşağıdaki adresten kayıt ile olabilmektedir.
www.artbytes.org/registration

Başlık: GameCraft: Sanatsal Oyun Tasarımı Çalıştayı

Konuşmacı : Nihat Baran Menteş
Panelistler : İbrahim Hakan Uslu, Osman Karakuş, Ece Bilgehan

Tarih : 5 Mayıs 2024, Pazar (Panel)
11-12 Mayıs 2024, Cumartesi-Pazar (Çalıştay)
Saat : 13:00 (Hergün)

Tanım:
Türkiye’nin canlı oyun sektörünün kalbinde, sanat ve teknoloji alanlarını harmanlayan bir devrim yaşanıyor. Geçtiğimiz on yıl içinde, Türkiye yetenek ve yenilikçilikte bir ışık olarak ortaya çıktı ve küresel oyun endüstrisinde prestijli bir niş kazandı. Bu sadece oyun oynamakla değil; dünyalar yaratmak, hikayeler anlatmak ve hayal gücünün sınırlarını zorlamakla ilgili.

Yaklaşan üç günlük atölye çalışmamız, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü akademisyenleri tarafından ortaklaşa düzenlenmekte ve farklı tasarım alanları ile yazılım ve oyun dünyasından profesyonelleri bir araya getirerek disiplinlerarası bir işbirliği ruhu yansıtmakta.

Türkiye’nin dinamik ekosistemi içinde oyun stüdyolarının işleyişinin karmaşık yapısını anlamayı ve oyun üretiminin çok yönlü aşamalarına hakim olmayı amaçlıyoruz. Tasarım eskizlerinden dijital üretime kadar, tasarım ve mühendislik öğrencilerinin yanı sıra meraklıları da, bugünün en etkileyici oyunlarını güçlendiren tasarım ve mühendisliğe dalmaya davet ediyoruz.

Etkinlikler, kavramdan tamamlanmaya giden yolu aydınlatmak için tasarlandı; proje üretimi, insan kaynakları dinamikleri, süreç ve zaman yönetimi ile proje yönetiminin temel konularını kapsayan esas konular üzerine odaklanmaktadır.
Bu etkileşimli deneyime katılın; vizyonunuzu şekillendirin, becerilerinizi geliştirin ve aynı fikirdeki yaratıcılarla bağlantı kurun. İster deneyimli bir profesyonel ister meraklı bir yenilikçi olun, atölyemiz Türkiye’nin oyun alanındaki ilerlemesinin bir parçası olmanız için sizlere bir kapı açıyor, etkileşimli eğlence dünyasında rol almak için sizi yönlendiriyor.