FRL Semineri: “Demokrasi’nin Sonu – Almanya’da Nazilerin İktidara Yükselişi ve Antifaşizmin Yenilgisi”, Lukas Knopp, G-160, 17:40 9 Mart (EN)

Sayın Bilkent Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları,

Sizleri “Demokrasi’nin Sonu – Almanya’da Nazilerin İktidara Yükselişi ve Antifaşizmin Yenilgisi” konulu konferansa davet etmek istiyorum.

Holokost ve sosyal hafıza üzerine çalışan ve Bilkent Üniversitesi’nde Almanca dersi veren bir DAAD bursiyeri olarak, Türkiye’de Hitler ve Faşizm konusuna büyük bir ilgiyle beraber, bu konudaki bilgi eksikliğinin de farkına vardım. Naziler hakkında, bir kısmı bizzat Naziler tarafından uydurulmuş, birçok efsane bulunmakta. Sorular ve tartışmalarla birlikte yaklaşık bir saat sürecek olan bu etkinlikte, bir zamanlar demokratik olan bir ülkenin nasıl süratle kanlı bir korku rejimine dönüşebileceği hususunda bir fikir oluşturmayı amaçlıyorum. Nazilerin iktidara gelişinin tarihçesiyle birlikte, Nazizm’in ne olduğunu, Adolf Hitler’in faşist ideolojisinin kökenini ve içeriklerini, aynı zamanda Almanya’daki demokratik güçlerin nasıl örgütlendiğini ve sonunda Hitler’i durdurmakta neden başarısız olduğunu günümüzün Antifa hareketinin kökenlerini de kapsayacak şekilde, bilimsel bir temel üzerinde tartışacağız.

Tarih bütünüyle tekerrür etmiyor olsa da faşizmin tarihsel yükselişi ile günümüz dünyasındaki birçok gelişme arasında benzerlikleri anlamak oldukça saşırtıcı.

9 Mart günü saat 17:40’da G-160 no’lu toplantı salonunda gerçekleşecek konferansa hepiniz davetlisiniz!

Etkinlik dili İngilizce olacaktır.

Saygılarımla,
Lukas Knopp