Ana Sayfa » Dr. Aktürk’e INFORMS Fellow Ödülü

Dr. Aktürk’e INFORMS Fellow Ödülü

Prof. Dr. M. Selim Aktürk, yöneylem araştırması ve yönetim bilimlerinde yaşam boyu üstün başarı gösteren araştırmacılara verilen INFORMS Fellow Ödülü’nü kazandı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Aktürk, Institute for Operations Research and the Management Sciences – INFORMS Fellow Ödülü’nü bir Türk üniversitesinden alan ilk akademisyendir. Farklı ülkelerden 12.500 üyesi bulunan INFORMS, yöneylem araştırması, yönetim bilimi, iktisat, davranış bilimleri, istatistik, yapay zekâ, veri bilimi, uygulamalı matematik ve ilgili alanlardaki profesyoneller için önde gelen bir uluslararası topluluktur.

Dr. Aktürk, Türkiye’de endüstri mühendisliği ve yöneylem araştırmasının geliştirilmesinde gösterdiği olağanüstü liderlik, uzun yıllara yayılan öğretim üyeliği, geleceğin akademisyenlerine mentörlüğü ve hava yolu kesinti yönetimine araştırma katkıları dolayısıyla INFORMS 2023 yılı Fellow ödülüne değer görülmüştür. Dr. Aktürk, İşletme Fakültesi’nin dekan vekili olarak da görev yapmaktadır.