Ana Sayfa » Dr. Kennedy-Karpat AAS Mütevelli Heyeti’nde

Dr. Kennedy-Karpat AAS Mütevelli Heyeti’nde

İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Colleen Kennedy-Karpat, İngiltere merkezli Adaptasyon Çalışmaları Derneği (Association of Adaptation Studies – AAS) tarafından üç yıllığına Mütevelli Heyeti’ne seçildi.

Söz konusu seçim, AAS’nin Lizbon Üniversitesi’nde düzenlediği yıllık konferansında gerçekleşti.

Uyarlama çalışmaları alanının gelişimini desteklemek amacıyla kurulan AAS, film, medya, edebiyat ve insani bilimler üzerine çalışan akademisyenlerden oluşmaktadır. Derneğin amacı, medya ve edebiyat çalışmalarında metinlerarasılık hakkındaki varsayımlara meydan okumak ve bu alanda yeni araştırmaları teşvik etmektir.

Dr. Kennedy-Karpat’ın yardımcı editör olarak görev yaptığı Oxford University Press’in yayımladığı Adaptation dergisine bağlı olan AAS, ayrıca De Montfort Üniversitesi’ndeki Adaptasyon Merkezi’yle ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir.