Ana Sayfa » Bilkent Üniversitesi’ne FISU Sağlıklı Kampüs Programı’ndan “Altın Sertifika”

Bilkent Üniversitesi’ne FISU Sağlıklı Kampüs Programı’ndan “Altın Sertifika”

Bilkent Üniversitesi, Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından geliştirilen FISU Sağlıklı Kampüs programı kapsamında Türkiye’de “Altın Sertifika” ile ödüllendirilen ilk üniversite oldu. Program, öğrenci ve genel kampüs topluluğu arasında sağlık, fiziksel aktivite ve sürdürülebilir yaşam uygulamaları yoluyla refahı artırmayı hedefliyor.

2022 yılında programa katılan Bilkent Üniversitesi, 4 Ekim tarihinde Türkiye’de bu sertifikayı almaya hak kazanan tek kurum olarak tanındı. Dünyada 161 üniversitenin dahil olduğu program, katılımcıları fiziksel aktivite, zihinsel sağlık, beslenme, hastalık önleme, çevresel sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk gibi alanlarda yer alan 100 kriter üzerinden değerlendiriyor. Bilkent Üniversitesi’nin yanı sıra dünya çapında yalnızca yedi üniversite daha “Altın Sertifika” aldı.

FISU Sağlıklı Kampüs girişimi, öğrencilerin akademik çalışmalar sırasında sağlıklarını ihmal etme eğilimini tersine çevirmeyi amaçlıyor. Program, üniversitelerin günlük kampüs yaşamına fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşamı entegre ederek erişilebilir ve destekleyici bir ortam yaratmalarını teşvik ediyor.

Beden Eğitimi ve Spor Merkezi Direktörü Ahsen Küçükdurmaz, “Sağlıklı kampüs sadece fiziksel aktivite veya sağlıkla ilgili çalışmalar olarak algılanmamalıdır. Bu programla oluşturulan rehberler ve standartlar, üniversitemizin bütünü için fayda sağlamaktadır. Katılımımız, dünya çapındaki üniversitelerle en iyi uygulamaları paylaşmamıza da olanak tanıyacaktır.” dedi.

Bu başarı, Bilkent Üniversitesi’nin hem öğrenciler hem de personel için sağlıklı bir kampüs ortamını teşvik etme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.