Bilkent Kompozisyon Akademisi, 24–30 Haziran 2019

BİLKENT KOMPOZİSYON AKADEMİSİ 2019

24 – 30 Haziran 2019 Bilkent Üniversitesi, Ankara

Bilkent Kompozisyon Akademisi henüz profesyonel hayatlarının başlangıcındaki genç besteciler için tasarlanmış bir yaz okulu ve işliktir. Yeni müzik bestecileri, icracıları ve eğitimcileriyle, ilgili alanlarda etkinlik gösteren diğer profesyoneller ve akademisyenleri, çokdisiplinli temelde bir araya getirerek uluslararası bir ağ ve sinerji yaratmak hedeflenmektedir. Katılımcılar ve katkı sunanlar, Türkiye ve çevre ülkelerden (ör. İran) olduğu kadar Avrupa (ör. Norveç, İngiltere ve Almanya) ve küresel anlamda tüm diğer coğrafyalardan da (ör. Avustralya, Hong Kong ve ABD) kaynaklanmaktadırlar.

Yaz okulunun ikinci sürümü olan Bilkent Kompozisyon Akademisi 2019, kısaca BCA19, 24 – 30 Haziran tarihlerinde gerçekleşecektir. Düzenleyiciler, BCA19’u olası kıldığı için başta Ernst von Siemens Müzik Vakfı olmak üzere diğer destekleyiciler Music Norway, Ankara Norveç Kraliyet Büyükelçiliği, Goethe-Institut, Tarabya Kulturakademie ve Norveç Müzik Akademisi’ne müteşekkirdir. Tüm etkinlikler Bilkent Üniversitesi Kampüsü’nde yer alacaktır.
Mark Andre’nin genel sanat yönetmeni olduğu BCA19’un aktif katılımcıları misafir profesörler Eivind Buene (besteci ve yazar; Oslo) ve Hanna Eimermacher’le (besteci; Almanya) olduğu kadar misafir topluluklar Cikada (Oslo) ve Arditti Quartet (London) ile de bire bir çalışma imkânı bulacaklardır. Günlük provalar ve dersler sırasında üzerinde çalışılacak ve akademi sonunda halka açık olarak seslendirilecek olan aktif katılımcı eserlerinin tonmeister Pieter Snapper tarafından profesyonel kayıtları yapılacaktır. Bunlardan seçilenler akademi ertesinde dijital platformlarda yayınlanacaktır.

BCA19’da yer alan diğer misafir profesörler arasinda Irvine Arditti (kemancı; Londra), Samir Odeh-Tamimi (besteci; Filistin/Almanya), Christian Eggen (orkestra şefi, besteci, piyanist; Oslo), Kenneth Karlsson (piyanist; Oslo), Ali Ergur (sosyolog; Galatasaray Üniversitesi), Mahir Cetiz (besteci; Columbia University, New York), Michael Ellison (besteci, etnomüzikolog; Bristol University) ve Noel Zahler (besteci; Texas Tech University) bulunmaktadır.

Kuzey Avrupa yeni müziğinin önde gelen, köklü topluluğu Cikada Ensemble ve modern müzik alanında tüm dünyada saygınlık kazanmış, efsanevî Arditti Quartet halka açık ikişer konserle BCA19’un sonuçlarını duyuracaktır. Her iki topluluk da ilk konserlerinde günümüz çağdaş literatüründen seçilmiş eserleri, ikinci konserlerindeyse BCA19 aktif katılımcılarının çalışmalarını seslendirecektir.

Ayrıntılar için: bilkentcompositionacademy.wordpress.com

Cikada ve Arditti Quartet konserlerinin biletleri için: https://bilet.bilkent.edu.tr/

Sabit bilet fiyatı 30,- TL