Ana Sayfa » Bilim Akademisi, BAGEP 2019 Ödülleri

Bilim Akademisi, BAGEP 2019 Ödülleri

Bilim Akademisi tarafından açılan BAGEP’in amacı, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, desteklemek, bilimde önde gelen gençlerin tanınmalarını ve araştırmalarından haberdar olmalarını sağlamaktır.

Program bilimin her alanından, 40 yaşını geçmemiş, doktoralı veya tıpta uzmanlığını almış bilim insanlarına açıktır. Aynı kişiye iki kez verilmeyen BAGEP ödülü iki yıllık araştırma desteği ve bir ödül sertifikasından oluşur. Bu ödül, genç bilim insanının araştırmaları için gerekli harcamaları karşılaması amacıyla, önceden bir harcama planı istenmeksizin, karşılıksız olarak verilmektedir. En iyi genç akademisyenlerimizin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılından bu yana verilen ödüller verilmektedir.

Öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Elbüken (UNAM), Dr. Öğr. Üyesi Gül Günaydın (Psikoloji), Doç. Dr. Fehmi Tanrısever (İşletme), Dr. Öğr. Üyesi Cem Tekin (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği), Dr. Öğr. Üyesi Efe Tokdemir (Uluslararası İlişkiler) ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Türkmen’i (Kimya) başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ödül töreni 26 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır.

Çağlar Elbüken
Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi öğretim üyelerinden Dr. Elbüken makine mühendisliği çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Elbüken’in araştırma konuları mikroakışkan sistemler, çift-fazlı akış dinamikleri, hemoreoloji ve tanı teknolojileri başlıkları altında sıralanmaktadır. Akışkanların ve akışkanlar içindeki mikro/nano düzeydeki parçacıkların davranışını incelenmektedir.

Gül Günaydın
İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Günaydın psikoloji çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Günaydın araştırma programında kişilerarası ilişkileri, sosyal ve bilişsel psikolojiden yararlanan disiplinler arası bir bakış açısı ve yenilikçi yöntemler kullanarak ele almaktadır. Halen TÜBİTAK ve TÜBA tarafından desteklenmekte olan araştırmalarında, yeni tanışılan kişilerden romantik partnerlere tanıdığımız kişilerle olan ilişkilerimizin oluşumunda, gelişmesinde ve sürdürülmesinde rol oynayan süreçleri incelemektedir.

Fehmi Tanrısever
İşletme Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Tanrısever işletme çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Tanrısever, emtia ve enerji piyasaları, risk yönetimi, tedarik zinciri finansmanı ve küçük ve orta ölçekli işletmelerde üretim yönetimi konularında araştırma yapmaktadır.

Cem Tekin
Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Tekin elektrik ve elektronik mühendisliği çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Tekin makine öğrenimi, pekiştirmeli öğrenme, haydut problemleri, büyük veri analitiği ve bilişsel iletişim konularında çalışmalarını devam ettirmektedir.

Efe Tokdemir
İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Tokdemir siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Efe Tokdemir’in araştırmaları çatışma süreçleri, terörizm, dış politika ve uluslararası ilişkilerde kamuoyu, iç siyaset ve uluslararası güvenlik ilişkisi alanlarında yoğunlaşmaktadır. Dr. Tokdemir hâlihazırda devletlerin ve devlet dışı silahlı örgütlerin şiddet içermeyen stratejiler üzerinden birbirleriyle mücadelesine odaklanan, çatışma literatüründeki birey-grup-devlet analiz seviyelerini bir araya getiren disiplinler arası bir proje üzerine çalışmaktadır.

Yunus Emre Türkmen
Fen Fakültesi, Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Türkmen kimya çalışma alanında Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı BAGEP 2019 ödülüne layık görülmüştür. Dr. Türkmen’in araştırma grubu ile  çalıştığı başlıca araştırma konuları arasında organik kimyada yeni reaksiyonların keşfi, C-H aktivasyonu, yeni homojen ve heterojen katalitik yöntemlerin geliştirilmesi ve doğal ürünlerin total sentezi bulunmaktadır.