Ana Sayfa » Araç Tanıtım Pulu Almak için İzlenecek Yol

Araç Tanıtım Pulu Almak için İzlenecek Yol

• Lisans Öğrencileri için
    – İlk kez araç tanıtım pulu alacak öğrenciler Sürücü Trafik Eğitimi Programına katılarak geçer not almak zorundadır.
    – Sürücü Trafik Eğitimi Programından geçer not alan öğrencilerimizin Bilkent e maillerine “Sürücü Trafik Eğitimi Sınavından geçer not aldınız” bilgisinden sonra Stars üzerinden Trafik Operation sekmesini açarak sürücü ve araç kaydı oluşturacaktır.
    – İsteyen öğrenciler Stars üzerinden kredi kartı ile araç tanıtım pulu ücretini yatırabilirler ya da Rektörlük binası giriş katında bulunan muhasebe müdürlüğüne yatırarak kasa fişi ile birlikte İktisat binası Z-51 nolu trafik ofisine başvurarak alabilirler.
    – İkinci kez araç tanıtım pulu alacak öğrenciler Sürücü Trafik Eğitimi Programına katılmayacaktır.
    – 3 ay kampüse sürücü olarak giriş yasağı alan öğrenciler Sürücü Trafik Eğitimi Programına girerek geçer not almak zorundadır.
  • Yüksek lisans / Doktora öğrencileri için
    – Yüksek lisans ve doktora öğrencileri Stars üzerinden Trafik Operation sekmesini açarak sürücü ve araç kaydı oluşturacaktır.
    – Stars üzerinden başvuru yaptıktan sonra İktisat binası Z-51 nolu trafik ofisine gelerek araç tanıtım pullarını alabilirler.
  • Akademik, İdari,  Destek personel  ve Mezun öğrenciler, Şirket A, Misafir akademik  sürücüleri  için
    – İktisat binası Z-51 de bulunan Trafik Ofisine gelerek form doldurmak süretiyle araç tanıtım pullarını alabilirler.
  • Şirketler B,  Şirket C ve Misafir araç sürücüleri için
    – Önce Rektörlük binası giriş katında  bulunan Muhasebe müdürlüğüne araç tanıtım pul ücretini yatırdıktan sonra kendilerine verilen kasa fişi ile birlikte İktisat binası Z-51 de bulunan Trafik Ofisine gelerek form doldurmak suretiyle araç tanıtım pullarını alabilirler.
  • Akademik Araç Tanıtım Pulu
    – Bilkent Üniversitesi’nde Akademik personel olarak çalışan ve Bilkent Üniversitesi sicil numarası bulunan personellere aracı için ücretsiz olarak verilir.
    – Araç tanıtım pulunun geçerlilik süresi yıldır.
    – Akademik personelin ikinci araçları için öğrenci araç tanıtım pulu ücretinin 1/4 fiyatına araç tanıtım pulu verilir.