POLS Semineri: “POLS AGORA/Veriler Işığında Türkiye’de Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadın Cinayetleri”, Tuana Gençer, 12:30 17 Ekim 2024 (TR)

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, POLS AGORA’da Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi Tuana Gençer’i konuk ediyor. Bu etkinlikte, ülkemizin gündeminde önemli bir yer tutan Kadın Cinayetleri Platformun topladığı veriler ışığında tartışılacaktır.

POLS AGORA etkinliğimiz, üniversitemizin tüm mensuplarına açıktır. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler konusunda farkındalık yaratmak ve bu konudaki çalışmaları desteklemek için sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyarız. Katılımınızı bekliyoruz.

Konuk Konuşmacı: Tuana Gençer (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara Temsilcisi)

Yer: Bilkent Üniversitesi C Blok Amfi
Zaman: 17 Ekim 2024, 12.30

“Veriler Işığında Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Kadın Cinayetleri” etkinliği Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tutan kadın cinayetleri konusunu toplumsal cinsiyet eşitsizliği perspektifinden ele alacaktır. Sunumda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun topladığı aylık kadın cinayeti verileri paylaşılacaktır. Platform, 2010 yılından bu yana kadın cinayetleri hakkında bilgi toplamakta ve raporlamaktadır. Bu veriler kamuoyuna yansıyan bilgiler, doğrudan platforma ulaşan bilgiler ve öldürülen kadınların yakınlarının ilettiği verilerden derlenmektedir. Bunun yanı sıra, Platform sistematik olarak kadın cinayetleri, kadına yönelik her türlü şiddet, LGBTİQ+’ya yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarını da takip etmektedir. Bu kapsamlı veri toplama ve dava takip çalışmaları, Türkiye’deki toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konularında derinlemesine bir analiz sunmamıza olanak sağlayacaktır.

Özgeçmiş: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ankara İl Temsilcisi olan Tuana Gençer, Hacettepe Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunudur. 2019 yılından itibaren Platformun üyesi olan Gençer, çalışmalarını Kocaeli ve Ankara illerinde sürdürmüştür. Platformun Dava Takip Komitesi ve Sosyal Medya Komitesi üyeliğini yapmıştır. Daha önce Kocaeli il temsilcisi olan Gençer, 2021 yılından itibaren Platformun Ankara Kadın Meclisi İl Temsilciği görevini yapmakta olup Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun Temsilciler Meclisi üyesidir.