Ana Sayfa » Dr. Özçelik’e Jean Monnet Kürsüsü Ünvanı

Dr. Özçelik’e Jean Monnet Kürsüsü Ünvanı

Hukuk Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gülüm Özçelik, Avrupa Birliği ve Türkiye’de Göç Yönetiminin Hukuki Boyutları konulu projesi ile Jean Monnet Kürsüsü’ne layık görüldü.

Dr. Özçelik, Avrupa Komisyonu’nun verdiği bu kürsüyle, Bilkent Üniversitesi’nde öğretim, araştırma ve yaygınlaştırma faaliyetleri aracılığıyla göç ve uluslararası korumanın hukuki yönleri üzerine akademik tartışmaları teşvik etmeyi, ayrıca politika yapıcılar, uygulayıcılar, uzmanlar, sivil toplum ve diğer paydaşlarla bu çerçevedeki diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar yürütecektir.

Jean Monnet Kürsüsü, Avrupa Birliği çalışmalarında uzmanlaşmış üniversite profesörlerine verilen bir unvandır ve üç yıl boyunca mali destek içerir.