Ana Sayfa » Dr. Türker Özsarı’ya İkeda Araştırma Ödülü

Dr. Türker Özsarı’ya İkeda Araştırma Ödülü

Matematik Vakfı’nın verdiği 2023 İkeda Araştırma Ödülü’ne Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Türker Özsarı layık görüldü. Ödül töreninde Türker Özsarı, “Results on the Well-Posedness and Control of Evolution PDEs on Domains with Boundaries” başlıklı bir konuşma yaptı.

Masatoshi Gündüz İkeda Araştırma Ödülü Matematik alanında araştırma yapan ve Türkiye’de çalışan genç bilim insanlarının seçkin araştırmalarını değerlendirmek, üstün niteliklerini onaylayarak kamuoyuna duyurmak ve kaliteli araştırma çalışmalarını teşvik etmek amacı ile verilmektedir. Ödül, matematiğe evrensel düzeyde katkıda bulunan Masatoshi Gündüz İkeda’nın anısını yaşatmak için 2002 yılında oluşturulmuştur.

Dr. Özsarı’nın araştırma alanları kısmi diferansiyel denklemlerin analizi ve kontrol teorisi etrafında yoğunlaşmakta, özellikle uygulamalı bilimlerdeki uzay-zamansal olaylarla ilişkili başlangıç-sınır değer problemlerinin (IBVP’ler) tasarımı, analizi ve kontrol edilebilirliğine odaklanmaktadır.

Dr. Özsarı, Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen 2020 Bilim İnsanı Ödülü’ne (BAGEP) ve 2021 ODTÜ Parlar Vakfı tarafından verilen Araştırma Teşvik Ödülü’ne de layık görülmüştür.