Ana Sayfa » Bilkent Günü 2024

Bilkent Günü 2024

Üniversitemizin kurucusu Prof. İhsan Doğramacı’nın doğum günü olan 3 Nisan’ı, son 13 yıldır Bilkent Günü olarak kutluyor ve onun anısını en derin saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Bu yıl Bilkent Günü iki ana etkinlik içeriyor: Bilkent Günü Konferansı ve Bilkent Senfoni Orkestrası’nın kutlama konseri. Her iki etkinlik de 3 Nisan’da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binasındaki Bilkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Saat 14.00’te başlayacak olan 2024 Bilkent Günü Konferansı’nda Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Gülsev Kale açılış konuşması yapacak, Rektör Prof. Dr. Kürşat Aydoğan ise “Bilkent 2024” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Program, Arkeoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Roland Ralph Redfern Smith’in “New Research and Discoveries at Aphrodisias” başlıklı konferansıyla devam edecek.

Bilkent Günü kutlamaları Bilkent Senfoni Orkestrası’nın özel konseriyle sona erecek. Saat 20.00’de başlayacak konserin şefliğini Gürer Aykal, piyano solistliğini ise Gülsin Onay üstlenecek. Konser, Bedřich Smetana’ın “Má Vlast Moldau (Vatanım Moldova)”, Johann Strauss’un “İmparator Valsi”, Mozart’ın “12 numaralı K414 opus sayılı La majör piyano konçertosu” eserlerinden oluşacak. Programda Rektör Kürşat Aydoğan’ın konuşması ve İhsan Doğramacı Beste Yarışması’nda jüri tarafından seçilen eserlerin seslendirilmesi de yer alacak.

Tüm Bilkent Üniversitesi camiasının Bilkent Günü’nü en içten dileklerle kutluyoruz.

Bilkentli olmak ayrıcalıktır!