Ana Sayfa » 2022 Mezuniyet Töreni, 21, 22, 23 Haziran

2022 Mezuniyet Töreni, 21, 22, 23 Haziran

Bilkent Üniversitesi Mezuniyet Töreni 21 – 22 –23 Haziran 2022 tarihlerinde salıdan perşembeye toplam 5 seansta gerçekleştirilecektir. Seansların programı şöyledir:

Mezuniyet Törenlerinin canlı yayınını YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

21 Haziran 2022, Salı, 11:00: LAW – MAN – CTIS – THM – CI – CITE –TEFL

21 Haziran 2022, Salı, 17:30: ECON – PSYC – IR – POLS – NSC – EDEB – HIST

22 Haziran 2022, Çarşamba, 11:00: ARCH – IAED – COMD – GRA – LAUD – FA – PHIL – HART – AMER – TRIN – ELIT

23 Haziran 2022, Perşembe, 11:00: IE – ME – CHEM – PHYS – MATH – MBG

23 Haziran 2022, Perşembe, 17:30: CS – EE – MSN – MUS – THEA – BF

Fiziksel olarak katılamayacaklar için törenler Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Mezuniyet törenine katılmayı planlayan tüm mezunların en geç 15 Haziran 2022 Çarşamba günü saat 17:30’a kadar SRS’ye girerek

1. a) kep ve cübbe bedenlerini seçme,
  2. b) törene gelecek konukları için koltuk seçimi yapma

işlemlerini tamamlayarak kayıt olmaları gereklidir. Lütfen kayıt işleminin gün ve saatini geçirmeyiniz.

Kep ve cübbe beden seçimi aşamasında kendinize uygun bedeni seçebilmeniz için gerekli bilgiler SRS’de yer almaktadır. Bu aşamada, kredi kartı yoluyla 350₺ tutarında bir depozito ödemesi yapmanız gerekecektir. Tören günü, kep ve cübbenizi Odeon’da sizin için ayrılmış olan koltukta paketlenmiş ve üstünde adınız yazılı durumda bulacaksınız. Törenden sonra kep ve cübbenizi Odeon çıkışındaki stantlara teslim edebileceğiniz gibi, isterseniz daha ileri bir tarihte kampüse gelerek de iade edebilirsiniz.

Törene gelecek konuklar için 4, 6 veya 8 kişilik yerler ayrılabilmektedir. Yer seçimi yapmadan önce 4, 6 veya 8 kişilik konuk gruplarına ayrılan koltukları görüntüleyebilecek ve seçtikleri koltuklar için “yer rezervasyonu” yapabileceklerdir.

Konuklara ait yerler 17 Haziran 2022 saat 09:00’a kadar SRS’den değiştirilebilecektir. Bu tarih ve saatten sonra SRS’den değişiklik yapmak mümkün olmayacaktır. Mezunlar tören sırasında oturacakları koltuk numaralarını ve konuklarının “yer davetiyesini” yine 17 Haziran 2022 saat 09:00’dan itibaren SRS üzerinden üretebilecektir. SRS’den üretilen yer davetiyesi her konuğa özel farklı bir QR kodu belirlemektedir. Konukların tören alanına kendilerine ait QR kodu ile gelmeleri gerekmektedir. Odeon girişindeki tarayıcılar cep telefonu ekranlarından kod tarayamadığı için yer davetiyelerinin çıktı olarak getirilmesi gereklidir. Tören günü, yer davetiyesi olmayan konuklar tören alanına alınmayacaktır.

Mezunların törenin başlama saatinden bir saat önce, yani sabah seansları için saat 10:00’da öğleden sonra seansları için ise 16:30’da, Odeon bölgesine gelmeleri; kep ve cübbelerini giyerek törenin başlamasına en fazla 20 dakika kala kendilerine ayrılan koltuğa yerleşmeleri beklenmektedir. Konuklar mezunlarla birlikte ya da daha sonra ayrı olarak gelebilir; ancak tüm konukların törenin başlamasından en az 30 dakika önce gelmiş olmaları gerekmektedir.

Konuklar sadece kendilerine ayrılan yerlere oturmalı ve tören boyunca bu koltukları terk etmemelidir.

Otoparklar da dahil olmak üzere Odeon’un içinde ve çevresinde sigara içmek kesinlikle yasaktır.