Ana Sayfa » 2015 – 2016 Akademik Yılı Kesin Kayıt Bilgileri

2015 – 2016 Akademik Yılı Kesin Kayıt Bilgileri

 

Bilkent Üniversitesi’ne yerleşen lisans öğrencilerinin kesin kayıt işlemleri:

  1. İnternet üzerinden form doldurulması ve kesin kayıt randevusu alınması:
    3 Ağustos 2015 tarihine kadar
    Kesin kayıt randevuları,
    3 – 8 Ağustos tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra saatleri için verilmektedir
    .
  2. Kesin kayıt işlemleri: 3 – 8 Ağustos 2015
    Merkez Kampüs Spor Salonu’nda, randevu gününde ve saat aralığında yapılacaktır.

İnternet Üzerinden Doldurulacak Öğrenci Bilgi Formu

  • 2015 yılında kesin kayıt yaptıracak yeni lisans öğrencilerinin 3 Ağustos 2015 tarihine kadar internet üzerinden Öğrenci Bilgi Formu’nu doldurmaları ve kesin kayıt randevusu almaları gereklidir.
  • Öğrenci Bilgi Formu sayfasına şu adresten ulaşabilirsiniz:
    http://kayit.bilkent.edu.tr/form
  • Sayfaya giriş yapmak için size hem e-posta ile hem de bu kılavuzla birlikte gönderilmiş olan kişisel şifrenizi kullanınız. (Şifreniz, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na başvururken belirttiğiniz e-posta adresine gönderilmiştir.) Şifreniz elinize ulaşmadıysa yine aynı sayfada bulunan “Şifremi Öğrenmek İstiyorum” butonunu kullanabilirsiniz.
  • Lütfen formu eksiksiz doldurunuz. Doldurduğunuz bölümleri geçici olarak kaydedip daha sonra doldurmaya devam edebilirsiniz.
  • Formu doldurmayı tamamladıktan sonra “Gönder” butonuna basınız.
  • “Gönder” butonuna bastıktan sonra kesin kayıt için randevu alınız. Kesin kayıt randevuları,
    3 – 8 Ağustos tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra saatleri için verilmektedir.
  • Randevu aldıktan sonra ekrana gelen doldurulmuş Öğrenci Bilgi Formu ve Kayıt Randevusu sayfasının çıktısını alınız. Bu sayfayı imzalayınız ve kesin kayıt sırasında teslim etmek üzere yanınızda getiriniz.
  • Bu formun doldurulması, kayıt işleminin yalnızca bir parçasıdır. Kayıt işleminin tamamlanması için randevu gününde üniversiteye gelerek formu teslim etmeniz ve diğer işlemleri tamamlamanız gereklidir.

Kesin Kayıtlar İçin Gerekli Belgeler

  1. Lise diplomasının aslı ya da geçici mezuniyet belgesi.
  2. T.C. nüfus cüzdanının iki yüzünün fotokopisi.
  3. Askerlik çağına gelmiş (1993 yılında veya daha önce doğanlar) öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına” dair belge.
  4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf. Üniversite kimliklerinde kullanılacak fotoğraf ayrıca kayıt sırasında çekilecektir.
  5. Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış Öğrenci Bilgi Formu. Bu form önceden internet üzerinden doldurulacak ve öğrenci tarafından imzalanmış çıktısı kayıt sırasında teslim edilecektir.
  6. Kayıt randevu saatinden önce eğitim ücretinin ödenmiş olması gerekmektedir. (Tam ve Kapsamlı burslu öğrencilerin ücret ödemesi gerekmez.)

Önemli Bilgiler

  • Öğrencilerin kayıt için şahsen başvurması gerekmektedir. Mazereti olan öğrenciler için aileleri de kayıt yaptırabilir. Posta ile kayıt yaptırılamaz.
  • Kayıt sırasında öğrencilerin fotoğrafları çekilecek ve bu fotoğraflar üniversite kimliklerinde ve diğer resmi belgelerde kullanılacaktır.
  • Kesin kayda şahsen gelmemiş öğrenciler, 26 – 28 Ağustos tarihleri arasında Merkez Kampüs Spor Salonu’ndaki kayıt masasına giderek fotoğraflarını çektirmeli ve Bilkent Üniversitesi kimliklerini almalıdır.
  • Halen Bilkent Üniversitesi’nin herhangi bir programında kayıtlı olan öğrenciler, 2015 yılında yerleştirildikleri programa kesin kayıt yaptırmadan önce, Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne başvurarak ayrılacakları programdan ilişiklerini kesmelidir.
  • Kayıt yaptırılmamış kontenjanlar 10 Ağustos’ta ek yerleştirme için ÖSYM’ye bildirilecektir. 3 – 8 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırmayan öğrenciler sonradan kayıt için hak iddia edemez.

Eğitim Ücreti

2015 – 2016 akademik yılı için eğitim ücreti 26.080 TL’dir. Bu ücrete halen %8 olan KDV dahildir.
2015 – 2016 Güz yarıyılı eğitim ücreti, kayıt randevu saatinden önce ödenmelidir.

Tam Ücret Ödeyen Öğrenciler

%50 Burslu Öğrenciler

Yarıyıl Eğitim Ücreti

13.040 TL

6.520 TL

 

Eğitim ücreti aşağıda belirtilen bankalara ödenebilir:

Ödemeler, bu bankaların tüm şubelerinden, internet şubelerinden veya kayıt alanındaki gişelerinden (hafta sonu dahil tüm kayıt günlerinde) gerçekleştirilebilir.

Şubelerden ödemek için:

  • Garanti Bankası:
    Bilkent Üniversitesi’nin 36 olan kurum kodu ve öğrenci numarası veya öğrencinin T.C. kimlik numarası ile işlem yaptırabilirsiniz.
    Bilkent Şubesi Tel.: (312) 565 30 12 – 13
  • Türkiye İş Bankası
    Bilkent Üniversitesi’nin 15 olan kurum kodu ve öğrenci numarası veya öğrencinin T.C. kimlik numarası ile işlem yaptırabilirsiniz.
    Bilkent Şubesi Tel.: (312) 266 03 55 / 5300 – 6300
  • Yapı Kredi Bankası
    “Fatura Ödemeleri” ekranındaki “Ürün” adımından “Bilkent Üniversitesi” seçilerek öğrenci numarası veya öğrencinin T.C. kimlik numarası ile işlem yaptırabilirsiniz.
    Bilkent Şubesi Tel.: (312) 266 02 07 – 08 – 09

İnternet şubesinden ödemek için:

  • Garanti Bankası
    “Ödemeler” menüsüne girdikten sonra sırasıyla Kurum – Üniversite – Bilkent Üniversitesi seçimlerini yapınız. “Ödeme Tipi” olarak “Eğitim Ücreti”ni seçiniz. Öğrenci numarası veya öğrenci T.C. kimlik numarasını girdikten sonra ödemeniz gereken tutar ekranda görünecektir. Ödemeyi yapıp işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Yapı Kredi Bankası
    “Ödemeler” menüsüne girip “Üniversite Ödemesi”ni seçtikten sonra Kurum adımında Bilkent Üniversitesi’ni işaretleyiniz. Öğrenci numarası veya öğrenci T.C. kimlik numarasını girdikten sonra ödemeniz gereken tutar ekranda görünecektir. Ödemeyi yapıp işlemi tamamlayabilirsiniz.

Kesin Kayıt yaptırıp kayıt sildiren öğrencilere ücret iadesi yapılmamaktadır.

Ücret Artışları

Bilkent Üniversitesi, kayıtlı öğrenciler için sonraki yıllarda eğitim ücretinde yapacağı yıllık artışları, bir önceki yıla göre Tüketici Fiyatları Endeksi’ndeki (TÜFE) artış ile sınırlı tutmayı taahhüt etmektedir.

Taksitlendirme

Yarıyıl eğitim ücretleri Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası veya Yapı Kredi Bankası aracılığıyla taksitlendirilebilir. Bankaların açtığı “Kredili Mevduat Hesabı” aracılığıyla yapılan taksitlendirme işlemi ile bir yarıyıl ücreti, vade farkı olmadan 4 taksitte ödenebilmektedir. 2015 girişli öğrenciler için eğitim ücreti taksitlendirme başvuru tarihleri 27 Temmuz – 4 Ağustos 2015 arasındadır. Taksitlendirme başvurusu kayıt gününden en az 2 iş günü önce yapılmalıdır. Başvurular Bilkent Üniversitesi Taksitlendirme Ofisi’ne yapılır. Taksitlendirme için idari işlem gideri olarak 190 TL alınmaktadır. Kesin kayıttan önce taksitlendirme işlemi tamamlanmış ve peşinat tutarı ödenmiş olmalıdır. Peşinatın “Kredili Mevduat Hesabı’na” yatırılmayıp, doğrudan “Öğrenci Harçları Ödeme Menüsü” üzerinden ödenmesi gerekmektedir. Bilkent Üniversitesi Taksitlendirme Ofisi, taksitlendirme başvurusunu reddetme hakkını sahiptir. Bankaların Kredili Mevduat Hesabı başvurusunu reddetmesi durumunda taksitlendirme mümkün değildir. Taksitlendirme için her yarıyıl başında yeniden başvuru yapılmalıdır.

Burslar

  • Tam ve %50 burslardan yararlanma süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda azami 2 yıl, lisans programında azami 7 yıldır.
  • Kapsamlı Burs’tan yararlanmanın azami süresi İngilizce Hazırlık Programı’nda 2 yıl, lisans programında 5 yıldır. Lisans eğitimi 5 yılın ötesine uzayan Kapsamlı Burslu öğrencilerin bursu,
    6. yıl başında Tam Burs’a dönüşür.
  • 2014-2015 ders yılında Bilkent Üniversitesi’nde kayıtlı olduğu bölüme 2015 yılında tekrar yerleşen öğrenciler Bilkent Üniversitesi burslarından yararlanamaz.
  • Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık burslarının ödenmesi için Yapı Kredi Bankası Bilkent Şubesi’nde Bilkent Üniversitesi tarafından hesap açtırılacaktır. Kapsamlı Burslu öğrenciler, hesap açma işlemlerini tamamlamak ve banka kartlarını teslim almak için 9 – 21 Eylül 2015 tarihleri arasında Yapı Kredi Bankası Bilkent Şubesi’ne başvurmalıdır. (Bankaya başvurduğunda henüz 18 yaşını doldurmamış olan öğrencilerin hesap açma işlemleri için anne, baba veya vasisinin imzası gerekmektedir.)
  • Kapsamlı Burslu öğrencilerin aylık burslarının ilk ödemesi 29 Eylül 2015 günü yapılacaktır.
  • Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi alarak mezun olmuş öğrenciler Kapsamlı Burs’tan yararlanamaz.
  • Daha önce Bilkent Üniversitesi burslarından yararlanmış öğrencilerin yeniden bu üniversiteye yerleşmesi durumunda, burslu geçirdikleri önceki süre, azami burs süresinden düşülür.

SRS Şifresi

Öğrencilerin akademik kayıtları, internet üzerinden STARS (Student Academic Information Registration System) adlı bir sistemle takip edilmektedir. Bu sistemin öğrencilere hizmet veren modülü ise SRS (Student Review System) başlığını taşımaktadır. SRS şifreniz, üniversiteye kaydolurken öğrenci kimliğinizle birlikte verilecektir. İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı giriş yeriniz ve sonucunuz, ders kayıtları için randevu saatleriniz, ders programınız ve notlarınız gibi bilgilere öğrenci numaranızı ve bu şifreyi kullanarak şu adresten ulaşabilirsiniz: https://stars.bilkent.edu.tr/srs

Yurtlara Başvuru ve Kayıt

Yurtlara kayıt yaptıracak öğrenciler, üniversiteye kesin kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, kayıt alanındaki Yurtlar Müdürlüğü masasına başvurabilir. Öğrenciler, yurt ve oda tipi tercihleri doğrultusunda yurt kayıt görevlilerince kendilerine verilecek “Yurt Tahsis Belgesi” ve kayıt alanında bulunan bankalardan (Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası) Bilkent Üniversitesi’nin hesabına “2015 – 2016 Güz Yarıyılı Yurt Ücreti” adı altında yatırarak alacakları ödeme dekontu ile ön kayıt işlemlerini tamamlamış olurlar. Yurt ücreti ödemeleri yurt kayıt masasından, MasterCard veya VISA kredi kartları ile çevrimiçi BILDORM yurt yerleşim sistemi üzerinden de yapılabilir. Oda numaraları, BILDORM tarafından belirlenecek ve 25 Ağustos 2015’te şu adreste ilan edilecektir: https://stars.bilkent.edu.tr/bildorm/login
Yeni kayıt yaptıran öğrenciler, 26 Ağustos 2015’ten itibaren yurtlara yerleşebilecektir.

Yurt Ücretleri

2015 – 2016 akademik yılı kişi başı yurt ücretleri her bir yarıyıl için aşağıdaki gibidir. Bu ücretlere halen %8 olan KDV dahildir.


4 kişilik oda 1.510 TL

3 kişilik oda 2.400 TL

2 kişilik ranzalı oda 2.570 TL

2 kişilik karyolalı oda 3.160 TL

1 kişilik oda 5.560 TL

 

Yurtlar Müdürlüğü – www.yurt.bilkent.edu.tr
Telefon: 290 4002 / 03-05
Faks: 266 4069
E-Posta: yurt@bilkent.edu.tr

 

İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı (COPE)

İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu (İDMYO) tarafından düzenlenen iki aşamalı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı (COPE), hem İngilizce Hazırlık Programı’na devam edecek öğrencilerin uygun bir düzeye yerleşmelerini hem de bu programdan muaf olacak öğrencilerin belirlenmesini sağlar. Bu sınavlara gelirken öğrencilerin yanlarında şu belgeleri bulundurmaları gereklidir:

  • Sınav giriş belgesi (Kesin kayıtta verilecektir.)
  • Bilkent Üniversitesi kimliği (Kesin kayıtta verilecektir.)
  • T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport

Kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş üniversite tarafından verilecektir.

Cep telefonu, elektronik cihazlar, kol saati ve çanta gibi kişisel eşyalar sınav binasına alınmayacaktır. Öğrenciler belirtilen bu eşyaları yanlarında getirmemelidir.

Öğrencilerin 1. Aşama Sınavı’na katılmaları, İngilizce Hazırlık Programı’nda doğru seviyeye yerleştirilmeleri açısından büyük önem taşımaktadır.

1. Aşama Sınavı

  • Sınava giriş belgesinde (kesin kayıt sırasında verilir) öğrencinin hangi derslikte sınava gireceği belirtilmiştir. Ayrıca, sınav giriş yerleri SRS üzerinden de görülebilir.
  • 1. Aşama Sınavı 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü 10:0011:55 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Öğrencilerin 1. ve 2. Aşama (yazılı ve konuşma) Sınavları’na yanlarında sınava giriş belgelerini getirmeleri zorunludur.
  • Öğrencilerin en geç saat 09:30’da sınav yerinde olmaları gerekmektedir.
  • Saat 10: 30’dan sonra gelenler sınava alınmayacaktır.
  • 1. Aşama Sınav sonuçları 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 18:00’de SRS’den ilan edilecektir.

1. Aşama Sınav Sonuçları
1. Aşama Sınavı’nda başarılı olan öğrenciler 2. Aşama Sınavı’na girmeye hak kazanır. Diğer öğrenciler sınav sonuçlarına göre İngilizce Hazırlık Programı’nda kendilerine uygun düzeye yerleştirilirler.

İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 1. Aşama Sınavı sonucunda Temel (Elementary) düzeye yerleştirilmiş olan öğrenciler, 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 11:00’de yapılacak ek bir düzey belirleme sınavına alınacaktır. Öğrencilerin en geç saat 10:30’da sınav yerinde olmaları gerekmektedir.


2. Aşama Sınavı

2. Aşama Sınavı yazılı sınav ve konuşma sınavı olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

2. Aşama Yazılı Sınavı

  • 2. Aşama Yazılı Sınavı’na girecek öğrencilerin sınav giriş yerleri 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 18:00’de SRS’den ilan edilecektir.
  • 2. Aşama Yazılı Sınavı 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü 10:00-15:50 saatleri arasında yapılacaktır.
  • Öğrenciler binaya üniversite kimliği, resimli sınav giriş belgesi ve T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport göstererek alınacaktır.
  • Öğrencilerin en geç saat 09:30’da sınav yerlerine gelmiş olmaları gerekmektedir.

2. Aşama Konuşma Sınavı

  • 2. Aşama Konuşma Sınavı, 1, 2, 3 Eylül 2015 Salı, Çarşamba, Perşembe günlerinde randevulu olarak Merkez Kampüsteki G binasında yapılacaktır.
  • 2. Aşama Konuşma Sınavı’na girecek öğrencilerin sınav giriş yerleri ve randevu saatleri 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü SRS’den ilan edilecektir.
  • Öğrenciler randevu saatinden en az 10 dakika önce sınav odası önünde hazır bulunmalıdır. Öğrenciler sınava üniversite kimliği, sınav giriş belgesi ve T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport göstererek alınacaktır.
  • Sınav süresi 5 ile 10 dakika arasıdır.
  • 2. Aşama sınav sonuçları 4 Eylül 2015 Cuma günü SRS’den ilan edilecektir.

İkinci aşamada muafiyet kazanamayan öğrenciler sınav sonuçlarına göre İngilizce Hazırlık Programı’nda kendilerine uygun düzeye yerleştirilirler.

İngilizce Hazırlık Programı’ndan Dış Sınav ile Muafiyet

Dış Sınav Yoluyla İngilizce Yeterlik Esasları’nda belirlenmiş şartları yerine getiren ve ilgili sınavda istenilen düzeyde puan alan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olur. Bu sınavlar, Bilkent Üniversitesi’nin belirlediği merkezlerde ve tarihlerde alınmış olmalıdır. Söz konusu sınavlara girecek öğrenciler, sınav tarihinden en az 21 gün önce Bilkent Üniversitesi’ne sınav kayıt belgelerini ibraz etmiş olmalıdır.

Dış Sınav Yoluyla İngilizce Yeterlik Esasları’na şu adresten ulaşabilirsiniz: http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/information/idmyo_dissinav_mayis2014.html

Bilkent Üniversitesi, CAE (Certificate in Advanced English), FCE (First Certificate in English), IELTS (International English Language Testing System), TOEFL iBT (Test of English as a Foreign Language) ve ÖSYM’nin yaptığı YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) sınavlarını kabul etmektedir.

Bu sınavlar için minimum geçme notları:

  • Cambridge English: CAE sınavından “C”
  • Cambridge English: FCE sınavından “B”
  • IELTS akademik sınavının her bölümünden 5.5 puan almış olmak koşuluyla genel ortalamadan 6.5 puan
  • TOEFL iBT (internet-based) sınavından 87 puan
  • YDS sınavından 87 puan

Bu sınavlar, sınava girildiği tarihten itibaren iki yıl geçerlidir. Belgelerin sınavı veren ilgili kurum tarafından Bilkent Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne en geç 3 Eylül 2015 saat 17:30’a kadar ulaştırılması gerekmektedir. Öğrencilerin kayıt günü elden getirdikleri dış sınav sonuçları kabul edilmemektedir.

İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı Takvimi

1. Aşama Sınavı Giriş Yerlerinin İlanı

Sınava giriş belgesinde öğrencinin hangi derslikte sınava gireceği belirtilmiştir. Ayrıca, sınav giriş yerleri SRS’den de görülebilir.

1. Aşama Sınavı
29 Ağustos 2015 Cumartesi, 10:00-11:55

1. Aşama Sınav Sonuçlarının İlanı
29 Ağustos 2015 Cumartesi saat 18:00’de SRS’den ilan edilecektir.

2. Aşama Yazılı Sınavı Giriş Yerlerinin İlanı
29 Ağustos 2015 Cumartesi saat 18:00’de SRS’den ilan edilecektir.

2. Aşama Konuşma Sınavı İçin Giriş Yeri ve Saat İlanı
31 Ağustos 2015 Pazartesi SRS’den ilan edilecektir.

2. Aşama Yazılı Sınavı
31 Ağustos 2015 Pazartesi, 10:00-15:50

2. Aşama Konuşma Sınavı
1, 2, 3 Eylül 2015 Salı, Çarşamba, Perşembe
Sınav süresi 5 ile 10 dakika arasıdır.

2. Aşama Sınav Sonuçlarının İlanı
4 Eylül 2015 Cuma günü SRS’den ilan edilecektir.

Bilkent Üniversitesi’ne Yeniden Kayıt Hakkı Kazanan Öğrenciler İçin Önemli Not

İngilizce Hazırlık Programı’nın azami süresi 2 yıldır (4 yarıyıldır). Bilkent Üniversitesi’nde daha önce lisans veya ön lisans eğitimi almış olan öğrenciler üniversiteye yeniden kayıt hakkı kazandıklarında iki aşamalı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girer (Son iki yılda İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’nı geçmiş veya 2014-2015 Bahar yarıyılında bölümlerinde ders almakta olan lisans öğrencileri hariç). Bu sınavda başarılı olan öğrenciler bölümlerine başlar.

Sınavda başarılı olamayan öğrencilerden, İngilizce Hazırlık Programı’nda azami sürelerini doldurmamış olanlar, sınav sonucunda belirlenen düzeyden başlamak üzere bu programa yerleştirilir ve eğitim süreleri kaldığı yerden devam eder.

Sınavda başarılı olamayan öğrencilerden, İngilizce Hazırlık Programı’nda azami sürelerini doldurmuş olanlar, Güz yarıyılı için izinli öğrenci statüsünde kayıt yaptırarak yarıyıl sonundaki iki aşamalı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girer. Bu sınavda da başarılı olamayanlar Bahar yarıyılı için tekrar izinli statüde kayıt yaptırarak Bahar yarıyılı sonundaki iki aşamalı İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı’na girer. Bahar yarıyılı sonunda da İngilizce Hazırlık Programı’ndan muafiyet sağlayamayan öğrencilerin üniversiteyle ilişkisi kesilir.

Öğrencilerin izinli bulundukları yarıyıl içinde Dış Sınav Yoluyla İngilizce Yeterlik Esasları çerçevesinde geçerli bir dış sınav getirme olanakları da bulunmaktadır.

Dış Sınav Yoluyla İngilizce Yeterlik Esasları’na şu adresten ulaşabilirsiniz:
http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/information/idmyo_dissinav_mayis2014.html

Fransızca Yeterlik Sınavı

Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencileri için Fransızca Yeterlik Sınavı yapılacaktır.
Tarih: 5 Eylül 2015 Cumartesi, Saat 09:00
Sınav Yeri: Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokulu
Sınav Sonuçları: 7 Eylül 2015 Pazartesi, Saat 12:00

İlk Ders: 1, 2, 3 Eylül 2015 GE100 Üniversite Hayatına Giriş

GE100 Üniversite Hayatına Giriş dersi, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteyi kısa zamanda tanımasını sağlayacak bir dizi etkinlikten oluşur. Tüm yeni öğrencilerin alması gereken bu dersin kredisi 1’dir. Bu ders kapsamındaki etkinlikler 1, 2, 3 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. GE100 etkinlikleri öğrencilerin aralarından seçim yapabileceği 13 ayrı paket olarak gruplandırılmıştır. Öğrencilerin 10 Ağustos saat 09:00 ile 27 Ağustos saat 17:30 arasında, SRS (Student Review System) üzerinden bir paket tercih etmeleri gereklidir. SRS’ye nasıl bağlanacağınıza ilişkin bilgileri SRS Şifresi başlığından ulaşabilirsiniz. 27 Ağustos saat 17:30’a kadar seçim yapmayan öğrencilere sistem tarafından otomatik olarak bir paket atanacaktır. GE100 dersinin harf notu, öğrencilerin katıldıkları etkinliklerden kazanacakları puanların toplamına göre hesaplanır ve bölüme başladıkları yarıyılda not çizelgelerine eklenir. Dersle ilgili ayrıntıları içeren kitapçık kesin kayıt sırasında verilecektir.

Derslerin Başlaması

İngilizce Hazırlık Programı’nda Derslerin Başlaması

Sınıf, bina ve düzey bilgileri 6 Eylül 2015 Pazar günü saat 16:00’da SRS üzerinden ilan edilecektir

İngilizce Hazırlık Programı’na devam edecek öğrenciler (PREP 155 bölüm öncesi düzey hariç)

7 Eylül 2015 Pazartesi günü saat 09:00’da derslere başlayacaktır. PREP 155 dersine kayıtlı öğrenciler 9 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 09:00’da derslere başlayacaktır.
İngilizce Hazırlık Programı’nda ilk dersten itibaren yoklama alınır. Öğrenciler derslerin ve uygulamaların %100’üne devam etmekle, yapılan sınavlara ve çalışmalara katılmakla yükümlüdür. Hastalık, disiplin cezası veya diğer zorunlu gerekçeler dahil, belgelenmiş veya belgelenmemiş herhangi bir nedenle derslere %90’dan daha az katılmış öğrenciler düzey bitirme sınavına alınmaz ve dersten başarısız olmuş kabul edilir.

Bölümlerde Derslerin Başlaması
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 2. Aşama Sınavı’nda başarılı olarak doğrudan 1. sınıfa devam etmeye hak kazanan öğrenciler, ön yükleme sonucu kayıtlı oldukları dersleri ve ders programlarını 4 Eylül 2015 Cuma saat 16:30’dan itibaren SRS’den öğrenerek 9 Eylül 2015 Çarşamba günü derslerine başlayacaktır.

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Bölümlerarası Geçiş

Öğrenciler yerleştikleri burs düzeyi ile aynı burs düzeyinde olup merkezi yerleştirme puanlarının yerleşmeye yeterli olduğu bir başka bölüme geçebilir. Bölümlerarası geçiş yapmak isteyen öğrenciler, başvurularını kayıtlı oldukları bölümde en geç ikinci yarıyıllarını tamamladıktan sonra gerçekleştirebilir. Bölümlerarası geçiş sadece bir seferliğine yapılabilir.

Merkezi yerleştirme puanına göre bölümlerarası geçiş başvurusunda bulunacak bir öğrencinin üniversite sınavına girdiği yıldaki ilgili LYS veya YGS puanı, geçmek istediği bölümün aynı yıldaki ve aynı burs düzeyindeki taban puanından daha yüksek olmalıdır. Öğrencinin yerleştiği bölümdeki burs düzeyi geçtiği bölümde de korunur. Merkezi yerleştirme puanına göre bölümlerarası geçiş, sadece aynı burs veya ücret düzeyleri arasında mümkündür. Örneğin, Tam burslu bir öğrenci, kendi puanının Tam burslu taban puanından daha düşük ancak %50 Burslu veya ücretli taban puanlarından daha yüksek olduğu bir bölüme geçiş yapamaz. Benzer biçimde, %50 Burslu bir öğrenci, kendi puanının Tam ve %50 burslu taban puanlarından daha düşük ancak ücretli taban puanından daha yüksek olduğu bir bölüme geçemez.

Engelli Öğrenciler Birimi

Engelli Öğrenciler Birimi, Bilkent Üniversitesi’ndeki engelli öğrencilere öğrenim hayatları boyunca destek olmak amacıyla kurulmuştur. Öğrenci Dekanlığı çatısı altındaki bu birim, özel gereksinimleri olan öğrencilerin üniversite yaşamına uyum süreçlerine katkı sağlayacak hizmetler sunmaktadır.

Telefon: 290 2483
www.engelsizkampus.bilkent.edu.tr

Kesin Kayıt ve Sınav Takvimi

27 – 31 Temmuz 2015 Pazartesi – Cuma
İnternet üzerinden form doldurulması ve kesin kayıt randevusu alınması

3 – 8 Ağustos 2015 Pazartesi – Cumartesi
YGS veya LYS sonuçlarına göre yerleştirilen
öğrencilerin kesin kayıtları

28 Ağustos 2015 Cuma
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 1. Aşama Sınavı
giriş yerlerinin SRS’den ilanı (18:30)

29 Ağustos 2015 Cumartesi
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 1. Aşama Sınavı, (10:00-11:55)
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 1. Aşama Sınavı
sonuçlarının SRS’den ilanı (18:00)
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit 2. Aşama Sınavı
giriş yerlerinin SRS’den ilanı (18:00)

31 Ağustos 2015 Pazartesi (10:00-15:50)
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı,
2. Aşama Yazılı Sınavı

1, 2, 3 Eylül 2015 Salı, Çarşamba, Perşembe
2015 girişli öğrenciler için GE100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi

1, 2, 3 Eylül 2015 Salı, Çarşamba, Perşembe
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı,
2. Aşama Konuşma Sınavı

4 Eylül 2015 Cuma
İngilizce Yeterlik ve Seviye Tespit Sınavı,
2. Aşama sonuçlarının SRS’den ilanı

5 Eylül 2015 Cumartesi (09:00)
Fransızca Yeterlik Sınavı

6 Eylül 2015 Pazar
Ders ve sınıf bilgileri ilanı SRS’den (16:00)

7 Eylül 2015 Pazartesi (12:00)
Fransızca Yeterlik Sınavı sonuçlarının ilanı

7 Eylül 2015 Pazartesi (09:00)
İngilizce Hazırlık Programı derslerinin başlaması
(PREP 155 bölüm öncesi düzey hariç)

9 Eylül 2015 Çarşamba (09:00)
PREP 155 dersine kayıtlı öğrencilerin derslerinin başlaması

9 Eylül 2015 Çarşamba
Bölümlerde derslerin başlaması