Ana Sayfa » 200. Yıl Onuruna Latin Amerika Açık Büfesi

200. Yıl Onuruna Latin Amerika Açık Büfesi

Bağımsızlıklarının kutlayan yedi Latin Amerika ülkesinin büyükelçiliklerinin katılımıyla, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından “200. Yıl Onuruna Latin Amerika Açık Büfesi” etkinliği organize edildi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün uygulama restoranı Le Piment Rouge’da gerçekleşen etkinlikle, Brezilya, Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama ve Peru’nun bağımsızlığının 200. yıldönümü kutlandı. Etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın desteğiyle yedi ülkenin büyükelçiliklerinin ortaklaşa yer aldığı kutlama programı kapsamında gerçekleşti. Etkinlikte, Latin Amerika mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini tanıtmak amacıyla söz konusu ülkelerin özenle seçilmiş lezzetlerinden örnekler, öğretim elemanları Elif Denizci ve Ali Ünal gözetiminde öğrenciler ve konuk şefler tarafından hazırlandı.

Etkinlikte açılış konusması yapan Peru’nun Ankara Büyükelçisi Campana, Dışişleri Bakanlığının desteğiyle söz konusu yedi Latin Amerika ülkesinin, mayıs ayında Anıtkabir’e çelenk konulmasıyla başlayan ortak bir programla önemli bir iş birliği diplomasisi projesine başladığını dile getirdi. Proje çerçevesinde, Türk mutfağının da Latin Amerika ülkelerinde tanıtılacağını dile getiren Campana, “Bu büyük ülkenin gastronomisinin zenginliğinin ve çeşitliliğinin Latin Amerika halkları tarafından tanınabilmesi için benzer etkinliklerin 2023 yılında da ülkelerimizde gerçekleşeceğini ifade etmekten memnuniyet duyarım.” dedi.

Bilkent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Altay Güvenir de konuşmasında, söz konusu ülkeler arası kültürel bağları geliştirmek için bu toplantıya ev sahipliği yapma onuruna sahip olduklarını söyledi. Prof. Güvenir, öğrencilerin Peru, Brezilya ve Meksika’dan deneyimli şefler eşliğinde bu kutlama için özel bir menü hazırladıklarını dile getirdi.

Etkinlik, katılımcıların seçkin Latin Amerika lezzetlerini tatmasıyla sona erdi.