Ana Sayfa » GE 100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi

GE 100 Üniversite Hayatına Giriş Dersi

GE 100 Üniversite Hayatına Giriş / GE 100 Orientation
11, 12 ve 13 Eylül 2017 / September 11, 12, and 13, 2017

Bilkent Üniversitesi’ne Hoş Geldiniz!

Sevgili öğrencimiz, öncelikle Bilkent Üniversitesi ailesine katılmanız dolayısıyla sizi kutluyor ve burada geçireceğiniz dönemin üstün başarılarla dolu olmasını diliyoruz.

Elinizde tuttuğunuz bu kitapçıkta, önümüzdeki birkaç yılı geçireceğiniz yeni ortama uyum sağlamanıza destek olacak Üniversite Hayatına Giriş dersiyle ilgili bilgileri ve bu kapsamda katılmanız beklenen etkinliklerin program ve içeriklerini bulacaksınız. GE 100 kodu ile üniversite yaşamınızın bu ilk dersi, niteliği bakımından bölümünüzde daha sonra alacağınız derslerden oldukça farklıdır; bir dizi etkinlikten oluşmaktadır ve yeni girdiğiniz bu ortamdan keyif almanıza yönelik kurgulanmıştır. Bu ders, Bilkent Üniversitesi’ni ve üniversitenin öğrencilerine sunduğu çeşitli imkanlarla çevreyi tanıyabilmenizi, gelecekte atacağınız adımların temposunu belirlemenizi ve hedeflerinize ulaşmanızda üniversitenin payına düşen yolları sergilemeyi amaçlamaktadır.

Sizi Bilkent Üniversitesi’ne yönlendiren beklentilerinizi gerçeğe dönüştürmek için üniversite olarak bize düşen görev, sizlere sunduğumuz akademik ortamın yanı sıra kişisel gelişiminize ve toplum içinde etkin bir birey olarak yer almanıza destek olacak imkanlar sunmaktır. Bu amaçla derse ayrılan günler içinde yeni arkadaşlarla, üniversitenin yönetici, akademik ve idari personelinden bir kısmıyla tanışacaksınız; burada geçireceğiniz zaman süresince size destek verecek, kendinizi geliştirmeniz konusunda elinden gelen her türlü çabayı gösterecek kişilerle iletişim kuracaksınız. Kampüsü, yurtları, sınıfları, stüdyo ve laboratuvarları, spor tesislerini, boş zamanlarınızı değerlendireceğiniz dış ve iç mekanları gezeceksiniz. Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ve faaliyetleri farklı alanlara yayılan öğrenci kulüp ve topluluklarını tanıyacak, ilginizi çeken oluşumlara üye olacaksınız. Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi; sadece ödevleriniz ve araştırmalarınız için değil, sosyal ve kültürel etkinlikleriniz için de uğrak yeriniz olacak. Üniversite hayatının en önemli özelliklerinden biri, kendinizi geliştirmek istediğiniz konularda size alan yaratması ve kendinizi keşfetmenize olanak tanımasıdır. Bundan sonrası sizin çabalarınızla biçimlenecektir.

Bilkent Üniversitesi

——————————–

Welcome to Bilkent University!

Dear Student,

First and foremost, congratulations on joining the Bilkent University community. We wish you much success during your studies at Bilkent.

This booklet will provide you with information about your first course in college, GE 100 Orientation, which is designed to introduce you to your new surroundings. GE 100 includes both required and elective sessions and activities. The booklet includes a list of the sessions you are expected to attend, and summaries of the content of those sessions. GE 100 Orientation is very different from the rest of the classes that you will be taking at Bilkent. By participating in the activities required for this course, you gain the opportunity to enjoy this new environment and familiarize yourself with the university and its many facilities. GE 100 Orientation has been designed as a program that will assist you in a variety of ways as you begin student life here, with the ultimate purpose of helping you reach your goals and expectations during your studies at Bilkent University.

Besides creating an intellectually stimulating academic environment, our goal is to contribute to your personal development and provide you with the opportunity to become an active member of your new community. The activities included in the orientation program will allow you to make new friends and meet Bilkent administrators and staff members. You will communicate with people who will support you and help you get the best out of your college years. You will explore the campus, including the dormitories, classrooms, studios, laboratories, sports centers, and other indoor and outdoor facilities. You will be able join any of the university’s numerous student clubs and societies, and will be introduced to Bilkent University Library, which is the go-to place for many social and cultural activities as well as a center for study and research. College life is especially important in that it facilitates opportunities for self-development and selfdiscovery. Above all, it prepares you for the time after college, when it will be in your hands to shape your own future.

Bilkent University

GE 100 Üniversite Hayatına Giriş dersiyle ilgili durumunuzu ve güncel bilgileri
http://stars.bilkent.edu.tr/srs adresinden 29 Eylül 2017’den itibaren izleyebilirsiniz.

1. http://stars.bilkent.edu.tr/srs adresine giriniz.
2. Öğrenci numaranızı ve STARS şifrenizi yazınız.
3. Menüden “Information” altında “GE-100”ü seçiniz.

GE 100 notu için itiraz süresi 22 Aralık 2017 tarihinde sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

——————————–

To check your point total and view updated information about GE 100 Orientation,
please use http://stars.bilkent.edu.tr/srs starting from September 29, 2017.

1. Go to http://stars.bilkent.edu.tr/srs
2. Type in your student ID number and your STARS password
3. Choose “Information” from the menu, then “GE 100”

The deadline for any claim or objection regarding GE 100 grades is December 22, 2017.

—————————————————

* PDF dosya biçimini açamazsınız Acrobat Reader programını buradan yükleyebilirsiniz.