Ana Sayfa » Yeni Spor Tesisleri Yapım Aşamasında

Yeni Spor Tesisleri Yapım Aşamasında

Merkez Kampüs’teki Yurtlar Spor Salonu’nun arkasında devam etmekte olan spor ve dinlenme tesisleri projesi, öğrencilere sunulan kapsamlı spor ve rekreasyon olanaklarını arttırmayı hedefliyor. Açık hava sporları ve eğlence tesisleri kompleksinin bir kısmının bu yıl, geri kalanının 2020’de tamamlanması öngörülüyor.

Kompleks, iki futbol sahası, iki basketbol sahası, bir açık tenis kortu ve mevcut çim futbol sahasının etrafına yapılacak olan bir atletizm parkurunu kapsıyor. Bu alanların yanı sıra diğer tüm alanlar için aydınlatma sağlanacak.

1.5 km’lik yürüyüş parkuru, açık alan egzersiz ekipmanı ve yoga uygulama alanı gibi tesisler fitness ile ilgilenenlere hitap ederken, yeni yerlerden bazıları ise sadece eğlence odaklı olacak. Bunlar arasında tırmanma duvarı, kaykay parkı ve yazı duvarları var.

Yeni spor ve dinlenme tesisleri, öğrencilerin fiziksel kabiliyetlerini geliştirebilmesi, açık havada eğlenceli aktivitelerin tadını çıkarabilmesi için geniş seçenekler sunuyor. Spor ve Beden Eğitimi Merkezi temsilcileri, katılım, performans ve kişisel gelişim için sunulacak bu fırsatların Bilkentlileri daha aktif bir yaşam sürmeye teşvik edeceğini belirterek proje hakkında duydukları heyecanı dile getirdi.