Ana Sayfa » Uluslararası ve Diğer Öğrenci Eğitim Ücretleri

Uluslararası ve Diğer Öğrenci Eğitim Ücretleri

YÖK’ÜN YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜNE İLİŞKİN ESASLARI YOLU İLE KAYIT HAKKI KAZANAN ULUSLARARASI VE DİĞER ÖĞRENCİLER

2021 – 2022 Akademik yılı eğitim ücreti (KDV hariç):
– 2016 öncesi girişli öğrenciler için: 12.900 ABD Doları
– 2016 ve sonrası girişli öğrenciler için: 13.400 ABD Doları

Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar yolu ile kabul edilen öğrenciler, eğitim ücretlerini isterlerse ABD Doları yerine Türk Lirası olarak ödeyebilir; bu durumda ödeme tarihindeki T.C. Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınır.

Eğitim ücretlerini yurt dışından gönderecek öğrenciler Garanti Bankası’nın aşağıda belirtilen hesabına havale yapabilirler. İşlem sırasında öğrencinin adı ve soyadının belirtilmesi ve havalenin yapıldığını gösteren belgenin Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne iletilmesi gereklidir.

Garanti Bankası / Bilkent Şubesi
ABD Doları Hesap No.: 393-9088737
ABD Doları IBAN No.: TR10 0006 2000 3930 0009 0887 37
SWIFT KODU: TGBATRIS

Doğumla Türk vatandaşı olup İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almış olan ve Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esasları çerçevesinde Bilkent Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrenciler, Türk vatandaşlığı kanunu uyarınca aldıkları Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olsalar dahi bu ücret grubunda değerlendirilir. Ortaöğrenimlerini yabancı bir ülkede tamamladıkları için Yükseköğretim Kurulu’nun Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esasları’nın “a” maddesinin 4. bendi doğrultusunda kabul edilen T.C. uyruklu öğrenciler de bu ücret grubundadır.

Yatay geçiş yoluyla Bilkent Üniversitesi’ne kabul edilen öğrenciler, önceki kurumlarına merkezi yerleştirme yoluyla kayıt yaptırmış değillerse bu ücret grubuna dahil edilir.