Ana Sayfa » Kapsamlı Burslu Öğrencilere Sağlanan Yurt Olanakları

Kapsamlı Burslu Öğrencilere Sağlanan Yurt Olanakları

Kapsamlı burslu öğrencilere, burslarının geçerli olduğu süre boyunca Güz ve Bahar yarı yıllarında Bilkent Üniversitesi yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı sağlanır. Ankara’da oturan öğrenciler de bu olanaktan yararlanabilir. Yurtta kalmayan Kapsamlı burslu öğrencilerin aylık katkı bursu artırılır. Güz ve Bahar dönemlerinde kesintisiz yurtta kalmış Kapsamlı burslu öğrencilerden Yaz okulunda ders alan veya yazın staj yapanlara bu durumu belgelendirmeleri durumunda ilgili tarih aralığı için ücretsiz konaklama olanağı sunulur. Güz ve Bahar dönemlerinde yurtlarda hiç kalmamış veya sadece bir dönem kalmış öğrencilerin ücretlendirmeleri yaz okulu yurt ücretleri doğrultusunda yapılır.

Yeni kayıt yaptıran Kapsamlı burslu öğrencilere iki kişilik standart yurt odaları verilir. Üniversiteye kesin kayıt sırasında İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olacağı kesinleşmiş öğrenciler hariç tüm yeni öğrenciler öncelikle Doğu Kampüs yurtlarına yerleştirilir. İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olan veya programı tamamlamış olan öğrencilerden başvuru yapanlar, uygunluk durumuna göre Merkez Kampüs yurtlarına yerleştirilebilir.

Aşağıda sıralanan koşulları sağlayan üstün başarılı Kapsamlı burslu öğrencilere, ücret farkı olmaksızın 81. ve 82. yurtlarda iki kişilik banyolu odada kalma olanağı verilir. Bu yurtlara yerleştirilme koşulları şöyledir:

– Yeni yarıyılda başlayacağı bölüm dönemi en az 6 en çok 9 olmak
– Bölüme başladıktan sonra en az 5 yarıyıl yurtlarda kalmış olmak
– Sağlanmamış müfredat ders sayısı 20 veya daha az olmak (kredisiz dersler dahil)
– Hiç disiplin cezası almamış olmak
– Tüm derslerin ağırlıklı not ortalaması (AGPA) 3,50 veya daha yüksek olmak
– Sigara kullanmıyor olmak
– Zamanında yurt başvurusu yapmış olmak
– 2019-2 yarıyılında UE notu bulunmamak, en çok 2 adet SE notu bulunmak

81. veya 82. yurda yerleştikten sonra, not ortalaması dışındaki yerleşme koşullarından herhangi birini sağlayamaz duruma gelen öğrencilerin başka bir yurda geçmesi gerekir. 81. veya 82. yurtta kalmakta olan öğrenciler için not ortalaması sınırı 3,30 olarak uygulanır, ancak not ortalaması sınırın altına düşen öğrencilere bir yarıyıl daha aynı yurtta kalarak ortalamalarını yükseltme olanağı tanınır.

Kendisine tahsis edilen oda tipinden daha üst bir oda tipine geçmek isteyen Kapsamlı burslu öğrenciler, yurtlardaki uygunluk durumuna göre, Merkez Kampüs yurtlarında iki kişilik standart oda ücreti ile olan ücret farkını vererek oda tipini değiştirebilir.