Ana Sayfa » Avrupa Araştırma Konseyinden Doç. Dr. Ömer İlday’a “Proof of Concept” Desteği

Avrupa Araştırma Konseyinden Doç. Dr. Ömer İlday’a “Proof of Concept” Desteği

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Fen Fakültesi, Fizik Bölümü, Sinir Bilim Programı ve Bilkent UNAM Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer İlday, Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council – ERC) “Proof of Concept” desteği almaya hak kazandı.

ERC Proof of Concept, ERC tarafından finanse edilen projeleri sırasında üretilen bir fikrin kavramının ispatını oluşturmak için yalnızca ERC ödülü almış olan araştırmacılara verilmektedir. Dr. İlday “Doğrusal Olmayan Lazer Litografisi (NLL)” isimli ultrahızlı lazer atımları kullanılarak malzemelerin kendiliğinden oluşum mekanizmalarıyla nanoyapılandırılmalarını hedefleyen ERC CoG projesini 2014-2019 yılları arasında tamamlamıştır. ERC projesi sırasında Dr. İlday doğrusal-olmayan geribesleme tabanlı lazer-malzeme etkileşimlerini yöntemini keşfetti ve bu ilerleme 2017 TÜBİTAK Bilim Ödülüne layık görüldü. Bu genel yönetimin en önemli çıktılarından birisi olarak, Dr. İlday ablasyon-soğutmalı lazer-malzeme etkileşimlerini geliştirmişti.