Ana Sayfa » Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı Doktora Bursları

Türk Eğitim Vakfı Yurt Dışı Doktora Bursları

TEV-SINGA, 2019 – 2020 Öğretim yılında Singapur’da Karşılıksız Doktora Bursları (Son Başvuru Tarihi: 31 Aralık 2018)

TEV-SINGA Bursları; SİNGAPUR’da, A*STAR (The Agency for Science, Technology and Research), NTU (Nanyang Technological University), NUS (National University of Singapore) ve SUTD (Singapore University of Technology and Design)’da Temel Bilimler, Mühendislik ve Biyomedikal Bilimleri alanlarında doktora çalışmaları için karşılıksız verilecektir. Singapur, araştırma ve geliştirmeye yaptığı yatırım ile dünyanın en gelişmiş araştırma laboratuarlarına sahiptir.

BURS VERİLECEK ALANLAR:

• Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi
  • Biyomühendislik
  • Matematik

Karşılıksız Burs en fazla 4 yıllık doktora öğrenimi için verilecektir. Doktora çalışmaları A*Star Araştırma Enstitülerinde, NUS, NTU veya SUTD’da yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

1. C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak. (1989 ve sonra doğumlu olanlar)
  2. Türkiye sınırları içinde eğitim veren Üniversitelerde, yukarıda belirtilen dallarda öğrenim görmek. (Lisans son sınıfta öğrenim görenler, mezun olanlar, yüksek lisans veya doktora öğrenimine başlamış/tamamlamış olanlar aday olabilirler.)
  3. Öğrenim süresince alınan genel not ortalamasının üniversitelere göre 4 üzerinden en az 3 olması.
  4. Doktora çalışmalarını yürütebilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak. (TOEFL’dan en az 80 veya IELTS’ten en az 6 puan almak gereklidir.)

Yukarıdaki ön koşulları taşıyanlar, başvuru formlarını ve tamamlayıcı bilgileri www.tev.org.tr de TEV-SINGA burs ilanından alabilirler. Adayların, dosyalarını eksiksiz hazırlayarak en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar TEV’e ulaştırmaları gereklidir. Başvuru için www.tev.ogr.tr den detaylara bakmak ve gerekli hazırlıkları yapmak zorunludur.

BAŞVURU DOSYASI TESLİM ADRESİ

Türk Eğitim Vakfı/ Eğitim ve Burslar Grup Müdürlüğü