Ana Sayfa » Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden Haberler

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden Haberler

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından akreditasyon aldı ve  Institut Paul Bocuse Birlik Üyeliği’ne dahil edildi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından, turizm alanı için yetkilendirilmiş tek akreditasyon kuruluşu Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu – TURAK tarafından akredite edildi.

TURAK akreditasyonunun hazırlık süreci bir yıl sürdü. Değerlendirmeye öğretim üyeleri, bölüm çalışanları, öğrenciler, mezunlar, işverenler ve yöneticiler dahil edildi. Bölüm, verdiği eğitimin kalitesini, programının yüksek standartlarını, sürekli gelişime olan bağlılığını, akademik kadrosunu, tesislerini, endüstri ile ilişkilerini ve mezunlarının başarılarını teyit eden TURAK tarafından bu akreditasyonu almıştır.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, “Yüzyılın Şefi” ödülü sahibi ünlü Fransız Şef Paul Bocuse tarafından kurulan Mutfak Sanatları Okulu’nun 20 ayrıcalıklı Institut Paul Bocuse Birlik Üyeliği’nden birini aldı. Bilkent öğrencileri, Institut Paul Bocuse’ün Fransa’nın Lyon şehrindeki kampüsünde yaz okuluna katılarak, teknik ve liderlik becerilerini geliştirme, Fransız kültürünü keşfetme, uluslararası bir deneyim kazanma ayrıcalığına sahip olacak.

Fransa’nın dünyaca ünlü Mutfak Sanatları Okulu Institut Paul Bocuse yetkilileriyle başlatılan çalışmalar sonucunda Bilkent Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri Lyon’daki kampüste gerçekleşecek yaz kampında 14 haftalık özel eğitim kursuna katılmaya hak kazandı. Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nin desteği ile kazanılan bu haktan faydalanacak öğrenciler, 3 ay boyunca Institut Paul Bocuse’ün otellerinde, uygulama mutfaklarında, laboratuvar ve restoranlarında uzman öğretim elemanlarından dersler de alabilecek.