Ana Sayfa » Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 30. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 30. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü (THM) tarafından organize edilen 7. Bilkent Turizm Forumu, 12 Aralık tarihinde Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Bilkent Turizm Forumları, turizm sektörü ve yüksek öğrenim kurumları arasındaki koordinasyon ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Sektörün önde gelen temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek olan 7. Bilkent Turizm Forumu’nun bu yılki teması “Turizm 4.0” olarak belirlenmiştir. Bu yılki Forumda, başta dijitalleşme olmak üzere, teknolojik gelişmelerin turizm endüstrisi üzerindeki etkilerinin tartışılması ve konu hakkındaki farkındalığın arttırılması hedeflenmiştir.

Üniversitemiz kurucusu Prof. İhsan Doğramacı’nın,  turizm sektörünün Türkiye açısından önemine ilişkin vizyonu doğrultusunda, 1988 yılında kurulan Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü, alanında Türkiye’nin en eski özel yüksek öğretim kurumudur. Kuruluşundan bu yana, 3.900’ün üzerinde mezun vermiştir. Mezunları, özellikle yabancı dil bilgileri, aldıkları eğitimin kalitesi ve yönetişim becerileri nedeniyle, dünyanın her yerinde aranan elemanlar olmuştur.  Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde eğitim alan öğrenciler, sektör hakkında edindikleri kapsamlı bilgi ve güçlü yönetim becerileri sayesinde, personel istihdamı alanında farklılıklarını ortaya koymaktadır.

Mezunlarımızın, Bilkent THM’de aldıkları eğitimin ve edindikleri deneyimlerin çalışma hayatlarında sağladığı rekabet üstünlüğüne ilişkin görüşlerinden örnekler bulabilirsiniz;

Funda Eratıcı, 1994 Mezunu, Hilton Worldwide Bölge Satış Direktörü
“Bilkent Üniversitesi’nde aldığım eğitimin kariyerimde çok önemli bir rol oynadığına inanıyorum. En büyük etki, sektörde gerçek deneyime sahip uzman öğretim elemanları, doğru yönlendirmelerle beni araştırmaya teşvik eden ve öğrenmemi sağlayan projeler ve bana öğrendiklerimi uygulama şansı veren endüstride zorunlu stajlar yoluyla alığım eğitimdir.”

Osman Keskin, 1998 Mezunu, Portföyünde Marriott, Hilton ve Hyatt gibi otel zincirleri yer alan OTO Geliştirme Firması Satış Direktörü, Şikago, ABD.
“1998 yılında Bilkent Üniversitesi’nde, Turizm ve Otel İşletmeciliği diploması ile mezun oldum. Bilkent Üniversitesi’nde aldığım mükemmel eğitim, güçlü bağlantılar ve sektör tecrübesi kazanmamı sağlayan stajlar, mezuniyetimin hemen ardından, karşıma yönetici olarak iş fırsatlarının çıkmasını sağladı.”

Devrim Kahramanoğlu, 2000 Mezunu, Jumeriah Grubu Grosvenor House Suites Operasyon Direktörü, Londra, İngiltere
“2000 yılındaki mezuniyetimin hemen ardından, sektörün önde gelen işletmelerinden Swisotel’de işe başlayarak, Bilkent’te aldığımın eğitimin faydalarını gördüm. Kısa bir süre sonra, 2002’de Raffles Otel zinciri tarafından yönetilen, Londra’daki ünlü Browns Hotel’e transfer oldum. Türkiye’den İngiltere’ye uzanan kariyer başarım, şüphesiz Bilkent’in bana kazandırdığı mükemmel İngilizce’den, birçok veriyi kullanarak zorlu projeleri tamamlamaya kadar edindiğim becelerin sonucudur.”

Cihan Kıpçak, 2008 Mezunu, Mutfak Şefi, Spago İstanbul
“Eğitimimi Bilkent’te tamamladıktan sonra, Yiyecek ve İçecek Yönetimi dersi öğretim görevlisi Oğuz Benice’nin yönlendirmesi ile, İsviçre’ye giderek, Stephane Montmayeur ve Laval Alain gibi ünlü şeflerin mutfaklarında deneyim kazandım. Bu deneyim kariyerimin dönüm noktasıdır. Ayrıca, Türk mutfağını tanıtmak üzere Oscar törenlerine davet edilen ilk Türk şefi olarak, 2018 Oscar törenleri kutlamalarında ülkemi temsil ettim. Kariyerime, Bilkent THM’den mezun olurken aldığım “En Umut Verici Performans Ödülü” de dahil olmak üzere, çok değerli donanımlar ve motivasyonla başladım. Yetenek ve kariyer hedeflerinizi, Bilkent THM’de sunulan eğitim ve imkanlar ile geliştirirdiğinizde, başarı kaçınılmazdır diyebilirim”

Forum hakkında ayrıntılı bilgiye http://thm.bilkent.edu.tr/forum/ adresinden ulaşabilirsiniz.