Ana Sayfa » 2020 – 2021 Araç Pulu

2020 – 2021 Araç Pulu

2020 – 2021 AKADEMİK YILI ARAÇ TANITIM PULU BAŞVURULARI HAKKINDA DUYURU

1. Öğrencilerimizin (yüksek lisans ve doktora dahil) her akademik yılın başında araç pullarını yenilemeleri zorunludur. Başvurular, STARS sistemini kullanarak internet üzerinden yapılacaktır. Kampüslere sürekli giriş yapacaklar için araç pulu almak zorunludur. Yeni dönem araç pulları 21 Ağustos 2020 tarihi itibariyle dağıtılmaya başlanmıştır.
  2. Araç tanıtım pulu olmayan araçların 5 Ekim 2020 tarihinden itibaren, nizamiyelerden kayıtlı olarak girişleri sağlanacaktır.
  3. 2019-2020 araç pulu olan öğrenciler 1 Aralık 2020 tarihine kadar araç pullarını kullanabileceklerdir.
  4. Araç pulu için ilk kez başvuracak Lisans ve Yüksek Lisans öğrencilerimiz için Trafik Kurulu tarafından düzenlenen Sürücü Trafik Eğitimi programına katılmak ve bu program çerçevesinde verilecek genel trafik kurallarını içeren sınavdan geçer not almak zorunludur. STARS sistemi, araç pulu için ilk kez başvuracak öğrencilerimize gerekli uyarıyı yapacaktır.
  5. 2020 – 2021 akademik yılının ilk Sürücü Trafik Eğitimi programı, 10 Eylül 2020 tarihinde yapılacaktır.
  6. Sürücü Trafik Eğitimi sınav sonuçları öğrencimizin Bilkent e-posta adresine gönderilecektir.
  7. Daha önce araç pulu almış öğrencilerimizin pullarını yenilemeleri için Sürücü Trafik Eğitimi programına katılmalarına gerek yoktur.
  8. 2020 – 2021 için öğrenci araç pulu ücreti 200 TL’dir. Araç pulu ücretini Rektörlük Binasında Muhasebe Müdürlüğü’ne yatırılır veya STARS üzerinden kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. SSGM’ne başvururken ödendi belgenizi yanınızda bulundurmayı unutmayınız.
  9. Araç tanıtım pulu alabilmek için yanınızda ehliyet, araç ruhsatı ve öğrenci kimliğinizi getirmeniz gerekmektedir.
  10. Yüksek Lisans ve Doktora araç pulları ücretsizdir.
  11. Geçerli Araç pulunu iade edemeyenlere yenisi, öğrenciler için standart öğrenci pul ücretinin iki katı ücrete, Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri ve mezunlar için standart öğrenci araç pulu ücreti karşılığında verilir.

Araç pulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye internet sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. Sormak istedikleriniz için trafik@bilkent.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.

Tüm sürücülere yollarda saygı, trafikte güven dolu bir yeni akademik yıl dileriz.

Bilkent Üniversitesi Trafik Kurulu

2020-2021 ACADEMIC YEAR VEHICLE STICKER APPLICATIONS

1. All students (including master’s and doctorate programs) must obtain a vehicle sticker at the beginning of each academic year. Applications should be made through STARS system available on the University’s website. Note that new academic year stickers’ distribution has started as of August 21, 2020.
  2. As effective October 5, 2020, vehicles without a sticker will be allowed to enter the campus, only after their registration at the campus entrances are completed.
  3. Students who previously have obtained vehicle sticker for the 2019-2020 academic year will be able to use them until December 1, 2020.
  4. First time applicants must attend the Driver Traffic Education program organized by the Traffic Committee and pass the exam that includes general traffic rules. More detailed information on the program can be found on STARS.
  5. For the 2020 – 2021 academic year, first Driver Traffic Education program date is set to be on September 10, 2020.
  6. Driver Traffic Education exam results will be sent to Bilkent e-mail addresses of the applicants.
  7. Students who already have vehicle stickers are not required to attend the driver traffic education program.
  8. The cost of the vehicle sticker for the 2020-2021 academic year is 200 TL. Payments can be made directly to the Accounting Office located in the Rectorate Building, or by credit card through STARS. Please remember to keep your payment receipt when you go to the Security Office.
  9. Please bring your driver’s license, vehicle registration and student ID cards with you when you pick up your stickers at the Security Office.
  10. Vehicle stickers for master’s and doctorate program students are free of charge.
  11. In the case that students can not return the old sticker in order to obtain a new one, undergraduate students will pay twice the amount of the standart fee, and the master’s & doctorate students and alumni will pay the standard student amount.

For further information and questions please visit our webpage and contact us at trafik@bilkent.edu.tr

We wish all drivers a safe and respectful ride on the roads during the new academic year!

BILKENT UNIVERSITY TRAFFIC COMMITTEE