Ana Sayfa » İhsan Doğramacı Halk Sağlığı Ödülü Prof. Haberal’a Verildi

İhsan Doğramacı Halk Sağlığı Ödülü Prof. Haberal’a Verildi

Cenevre’de düzenlenen 75. Dünya Sağlık Asamblesi’nde düzenlenen bir törenle, halk sağlığına olağanüstü katkı verenlere ödülleri verildi. Verilen ödüllerin çoğu, seçkin bir halk sağlığı uzmanı tarafından veya onun anısına kurulmuştur.

2022 İhsan Doğramacı Aile Sağlığı Vakfı Ödülü, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verildi.

Profesör Haberal, Türkiye’de ve dünyada genel cerrahi, transplantasyon ve yanık tedavisi alanlarında bir öncüdür. Başkent Üniversitesi’nin ve Üniversite’nin Organ Nakli ve Gen Bilimleri Enstitüsü’nün Kurucusu ve Başkanıdır. Profesör Haberal, hastaların aileleri, kanaat önderleri ile beraber çalışarak, organ nakli için yasal bir çerçeve oluşturulmasına  ve bu konunun toplumsal kabul edilebilirliğininin arttırılmasına yardımcı olmuştur. Liderliği ve ulusal, bölgesel ve küresel kurumlarla işbirliği ile Türkiye’de çok sayıda organ nakli merkezinin kurulmuş ve bu alanla ilgilenen birçok sağlık profesyonelinin yetiştirilmiştir.

Profesör Haberal ödülü kabul ederken şunları söyledi:

“Bu onuru, DSÖ tarafından verildiği ve çocuk sağlığı alanında uluslararası alanda önemli bir isim olan Profesör İhsan Doğramacı’nın adını taşıdığı için gurur ve tevazu ile kabul ediyorum. Profesör Doğramacı, Organ nakli cerrahı olma yolundaki uzun yolculuğumda bana rehberlik eden vizyoner akıl hocamdı. Tüm hayatını ve enerjisini tıbbın Türkiye’de ve ötesinde ilerlemesine adadı. Bir dünya vatandaşı, 1946’da New York’ta kurulduğunda DSÖ Anayasası’nı imzaladığı için ilk günden DSÖ’nün dostu ve ömür boyu destekçisiydi. Kariyerim boyunca, bilgelik, enerji ve DSÖ’den ilham aldım. Bu olağanüstü liderin cesaretini ve ayak izlerini takip ettim.”

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.