Ana Sayfa » Genç Mühendisler Endüstriye Çözüm Üretiyor

Genç Mühendisler Endüstriye Çözüm Üretiyor

Sanayi – Üniversite iş birliğinin ilk örneklerinden biri olarak 22 yıl önce  hayata geçirilen Endüstri Mühendisliği Bölümü Proje Çalışması, sistem tasarımı dersinin sanayi projelerine dönüştürülmesi ile başladı.

endustri2

Bu çalışmada son sınıf öğrencileri,  5 – 6 kişilik ekipler halinde, bir yıl boyunca,  akademik danışmanları ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin desteği ile firmaların belirlediği gerçek problemler üzerinde  çalışıyor ve onlara çözüm üretiyor.

Bugüne kadar 86 şirketle 397 projenin gerçekleştirildiği çalışmalarda öğrencilerin ortaya koyduğu çözümler daha sonra şirketler tarafından uygulamaya alınıyor.

endustriSon yıllarda bir yarışmaya dönen çalışma, kıyasıya süren bir rekabetle gerçekleşiyor. Yıl sonunda bir fuar organizasyonu ile tanıtılan çalışmalar ayrıca bir kitap olarak basılıyor ve sonraki yıllara örnek kalması amacıyla fuarda dağıtılıyor. Fuar sırasında sunulmaya değer bulunan 8 proje de dinleyicilere tanıtılıyor.

Havayolu şirketleri, dayanıklı tüketim malzemeleri, İletişim teknolojileri, savunma sanayi, gıda, uzay sanayi, otomotiv, mobilya sektörü, tekstil sektörü  gibi hemen her sektörden büyük firmaların yer aldığı proje yarışmasında bu yıl 27 proje yer aldı. Yarışmada birinciliği; Zeynep Yaprak Beşik, Başak Erman, Deniz Berfin Karakoç, Yekta Jehat Mızraklı, Umut Müdüroğlu, Egehan Yanık’tan oluşan ekip,  ETİ A.Ş. için yaptıkları “Sıcak Satış Sistemi ve Lojistik Optimizasyonu” projesi ile aldılar.