Ana Sayfa » Dr. Efe Tokdemir’den Yeni Kitap

Dr. Efe Tokdemir’den Yeni Kitap

Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Efe Tokdemir’in ortak yazarlı “Battle for Allegiance: Governments, Terrorist Groups, and Constituencies in Conflict” kitabı University of Michigan Press tarafından basıldı.

Dr. Tokdemir’in SUNY Binghamton Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seden Akçınaroğlu’yla birlikte yazdığı söz konusu kitap, devletlerin ve terörist yapıların karşılıklı uyguladığı şiddet içermeyen stratejileri ve bu stratejilerin etkilerini araştırıyor.

Kitap, şiddetin devlet dışı aktörlerin ve hükümetlerin hedeflerine ulaşmak için gerçekleştirdikleri ne tek ne de en etkili yol olduğunu gösteriyor. Aslında iki bu iki aktör arasındaki rekabetin askeri güç ve taktik bakımından kimin üstün olduğunun çok ötesine geçtiğini, en çetin mücadelenin vatandaşların destek ve sadakati için yapıldığını ortaya koyuyor.

31 senelik periyotta 100’e yakın ülkenin ve 443 terör örgütünün stratejik hareketlerinin nicel analizine ek olarak, Türkiye’de yürütülen kamuoyu araştırması, odak grup çalışmaları ve derinlemesine görüşmelerden edinilen nitel analizleri çoklu-metot yaklaşımıyla birleştiren kitap, terörist grupların, hükümetin ve vatandaşların birbirleriyle ilişki kurma yollarını inceliyor. Kitabın yazarları, şiddet içermeyen taktikleri ortaya koymanın yanı sıra meşruiyet ve destek kazanmak amacıyla yürütülen stratejik mücadelenin önemini de vurgulayarak çatışma süreçlerinin tam bir tasvirini sunuyor.