Ana Sayfa » Dr. Coşkun Kocabaş Üniversitemizin 5. ERC Projesini Kazandı

Dr. Coşkun Kocabaş Üniversitemizin 5. ERC Projesini Kazandı

ercFizik Bölümü öğretim üyemizden Dr. Coşkun Kocabaş, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC)’nin Consolidator Grant Desteğini almaya hak kazandı. Dr. Kocabaş bu desteği “Grafen tabanlı akıllı yüzeyler: phene based smart surfaces: görünür dalga boyundan mikrodalga boyuna” isimli projesini hayata geçirmek için kullanacak.

Avrupa’daki en prestijli araştırma desteği olarak sayılan ERC desteği bilimsel mükemmelliyeti arttırma yolu ile dünyadaki en başarılı araştırmacıları fonlamayı hedeflemektedir. ERC desteği her bilimsel alana ve küresel olarak tüm dünyadan araştırmacıların rekabetine açıktır.

Bu projede, Dr. Kocabaş çok geniş bir spektrumda görünümünü değiştirebilen akıllı yüzeyler önermektedir. Bu akıllı yüzeyler görünürden mikrodalga bölgesine kadar geniş bir spektrumda elektromagnetik dalgaların yansımasının kontrol edilmesinde kullanılacaktır. Grafen, tek atom kalınlığındaki karbon kristali, geliştirilecek teknolojinin temelini oluşturmaktadır. Dr. Kocabaş ve grubu bu akıllı yüzeyleri kullanarak çok geniş alanda çalışan kamuflaj sistemlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Programın başlamasından bu yana (2007) Dr. Kocabaş’ın kazandığı destek Bilkent Üniversitesi tarafından alınan 5. ERC projesi olup, Türkiye’de görev yapan 13 araştırmacı bu destekten faydalanmıştır.