Ana Sayfa » Dr. Hanay’a ERC “Proof of Concept” Desteği

Dr. Hanay’a ERC “Proof of Concept” Desteği

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü ve Bilkent UNAM Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Selim Hanay, Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council – ERC) “Proof of Concept” desteği almaya hak kazandı.

ERC Proof of Concept, ERC tarafından finanse edilen projeleri sırasında üretilen bir fikrin kavramının ispatını oluşturmak için yalnızca ERC ödülü almış olan araştırmacılara verilmektedir. Dr. Hanay “Elektromanyetik Rezonans Mikroskop: Hücreleri Elektronik Görüntüleme” isimli ERC StG projesini 2018-2023 tarihleri arasında gerçekleştirmiştir. ERC projesi sırasında Hanay araştırma grubu, hastalıkların erken teşhisi için düşük maliyetli ve hızlı bir elektronik cihaz geliştirmiştir.

“Mikroparçacık Radarları ile Hızlı Mikroplastik Analizi” isimli yeni projesinde ise, geliştirdikleri teknolojinin, su kaynaklarında mikroplastik kirliliği tespiti için kullanılması hedeflenmektedir.