Ana Sayfa » QS GER Sıralamasında Tek Türk Üniversitesi

QS GER Sıralamasında Tek Türk Üniversitesi

Dünyanın önde gelen derecelendirme kuruluşlarından QS, dünya üniversitelerini istihdam performanslarına göre değerlendirdi.

Bilkent Üniversitesi, ünlü İngiliz eğitim danışmanlığı firması Quacquarelli Symonds’ın (QS) dünya üniversitelerini istihdam oranlarına göre değerlendirdiği sıralamaya girmeyi başaran tek Türk üniversitesi oldu. Bilkent, QS’in ilk kez hazırladığı bu değerlendirmede 151-200 aralığında yer aldı. Listenin ilk 3 sırasına ise Stanford, Massachusetts Institute of Technology ve Harvard üniversiteleri yerleşti. 700’ü aşkın üniversiteyi işverenlere danışarak değerlendiren ve toplamda 44.000 anketi analiz ederek bu sıralamayı oluşturan QS, sonuçlara ulaşırken aşağıdaki ölçütlerden yararlandı:

• İşverenin saygınlığı (%30)
  • İşverenlerle gerçekleştirilen ortaklıklar (%25)
  • Mezunların gelişimi (%20)
  • İşverenlerin kampüsle etkileşimi (%15)
  • Mezunların iş bulma oranı (%10)