Ana Sayfa » Bilkent mezun istihdamında yüksek sırada

Bilkent mezun istihdamında yüksek sırada

Bilkent Üniversitesi, İngiltere merkezli eğitim danışmanlığı firması Quacquarelli Symonds’ın dünya üniversitelerini işverenler gözündeki itibarları ve mezunlarının istihdam edilebilirliği kriterleri açısından değerlendirdiği “Graduate Employability Rankings 2020” sıralamasında Türkiye’de 2. ve dünyada ise 251-300 aralığında yer aldı.

Dünya genelinde 758 üniversitenin yer aldığı değerlendirmede iş dünyasında itibar gören üniversiteler ve mezunları değerlendirmeye alındı. Yeni mezunların iş dünyasının önde gelen şirket ve kurumları tarafından tercih edilme nedenleri, onlar açısından itibarları gibi faktörler değerlendirildi.

QS, sonuçlara ulaşırken aşağıdaki ölçütlerden yararlandı:

• İşverenin saygınlığı (%30)
  • İşverenlerle gerçekleştirilen ortaklıklar (%25)
  • Mezunların gelişimi (%25)
  • İşverenlerin kampüsle etkileşimi (%10)
  • Mezunların iş bulma oranı (%10)

Ayrıntılı bilgi için: https://www.topuniversities.com/university-rankings/employability-rankings/2020