Ana Sayfa » Bilkent Dünya Sıralamasında İlk 400’de

Bilkent Dünya Sıralamasında İlk 400’de

Dünyaca tanınan İngiliz eğitim danışmanlığı firması QS (Quacquarelli Symonds) tarafından belirlenen dünya üniversiteleri sıralaması açıklandı. İlk 500’e giren Türk üniversiteleri arasında birinciliği Bilkent Üniversitesi aldı. Bu değerlendirmeye göre Türk üniversiteleri arasında birinciliği, 394. sırayla Bilkent Üniversitesi aldı.

Bu yıl değerlendirmede ilk 500’e giren Türk üniversiteleri şöyle: 431 – 440 bandında ODTÜ, 441 – 450 bandında Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi, 481 – 490 bandında Koç Üniversitesi yer alıyor. Durumu değerlendiren Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar geçen yıla göre üniversitenin beş sıra yükseldiğini söyleyerek “Üniversitemiz kuruluşundan bu yana kaliteyi ön planda tuttu. Akademisyenlerimiz saygın uluslararası yayınlarda makale yayımlıyor ve atıf alıyor. Araştırma, kurumumuz için çok önemli” diye belirtti.

qstablo2015

Dünya üniversiteleri sıralamasının ilk beş sırası ise şu şekilde oluştu: MIT (Massachusetts Institute of Technology), Harvard University, University of Cambridge, Stanford University, Caltech (California Institute of Technology).

Detaylı bilgi için: www.topuniversities.com