Ana Sayfa » Arkeoloji Bölümü 30. Yılını Kutluyor

Arkeoloji Bölümü 30. Yılını Kutluyor

Bir arkeoloğun dikkatini çekmesi için, bir eserin genellikle bin yıllık veya en az birkaç asırlık olması beklenmektedir. 30 yıllık bir sanat eseri oldukça genç sayılabilir ancak bir arkeoloji bölümü için çok saygın bir süredir. Bilkent Üniversitesi Arkeoloji Bölümü bu yıl 30 yaşını kutlamaktadır.

Bölüm, 1988 sonbaharında Doç. Dr. İlknur Özgen tarafından kuruldu. O günden bu yana her geçen yıl, öğrenciler bölüme yerleşti, mezun oldu ve büyük bir mezunlar topluluğu oluşturdu.

2 Kasım 2018, Cuma günü mezunlar, öğrenciler ve öğretim üyeleri Arkeoloji Bölümünün 30. yıldönümünü kutlamak için bir araya gelecek. Bu güne özel hazırlanan programda hem geçmişte gerçekleştirilen etkinlikleri hatırlayacak hem de düzenlenen güncel aktiviteleri açıklamaları ile öğreneceğiz.

İlk olarak, bölümün tarihi kısaca gözden geçirilecek ve öğretim üyelerinin yaptığı araştırmalar hakkında bilgi verilecektir. Daha sonra, çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak görev yapan ve kazı yöneticisi olan mezunların konuşmalarına yer verilecektir.

Arkeoloji eğitimi akademik alanın dışında da bir kariyere yol açabileceğinden, kamu ve özel sektörün çeşitli alanlarında çalışan mezunlar, arkeoloji eğitimi alt yapısının mesleklerindeki başarılarına nasıl katkıda bulunduğunu anlatacaklardır.

Ardından, İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan video gösterimi ile Arkeoloji Bölümünün hayatını ayrıntılı ve geniş bir şekilde izliyor olacağız. Bölüm öğrencilerinin bir kısmının stajyer olarak çalıştığı Muğla’da yer alan Labraunda kazılarından oluşan bir fotoğraf sergisi açılacaktır. Bu gezici sergi, Bordeaux (Fransa), İstanbul ve İzmir’de de ziyaretçilere sunulmuştur.

Bölüm, tüm iyi dileklerini iletecekleri ve arkeoloji ilgililerini, öğrenci, mezun ve öğretim kadrosuyla beraber 30 mumu üflemeye davet ediyor.

Program, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  FFB-06’da gerçekleştirilecektir. Sergi de Sanat Galerisi’nde açılacaktır.

Ayrıntılı bir program için: http://arkeo.bilkent.edu.tr/30-years-prog.jpg