Ana Sayfa » 2022 Yılı TÜBİTAK Ödülü

2022 Yılı TÜBİTAK Ödülü

İktisat Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız

“İktisat kuramı (teorisi) alanında; oyunlar kuramı ve mekanizma tasarımı, kısmi rasyonel seçim modelleri ve adil eşleştirmeler konularındaki üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü verilmiştir.

Anabilim Dalı: İktisat

Araştırma Alanları: İktisat

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Yıldız, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2006 yılında dereceyle mezun olmuştur. Prof. Dr. Semih Koray danışmanlığında aynı bölümde hazırladığı yüksek lisans tezini 2008 yılında sunmuştur. Prof. Dr. Ariel Rubinstein danışmanlığındaki doktora çalışmalarını ise 2008-2013 yılları arasında New York Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamlayıp Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’ne katılmıştır.

Princeton Üniversitesi ile ortak yürütülecek çalışmaları için Avrupa Birliği’nden 2019 yılında Marie Curie Araştırma Desteği alan Kemal Yıldız, 2020 yılı Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödülü (BAGEP) sahibidir.