Söyleşi: “Popüler Bilim Yazarlığı,” TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Müdürlüğü, UNAM Konferans Salonu, 15:40 8 Mart (TR)

TÜBİTAK Popüler Bilim Dergileri Müdürlüğü tarafından 8 MART 2018, Perşembe günü saat 15:40’da Bilkent Üniversitesi akademisyenleri, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için SU-01 UNAM Konferans Salonu’nda “Popüler Bilim Yazarlığı Söyleşisi” düzenlenecektir. Türkiye’de bilim iletişimi ve popüler bilim yazarlığı eğitimi bir akademik çalışma ve araştırma alanı olarak yeterince ilgi görmemektedir. Bu nedenle gerçekleştirilecek söyleşide popüler bilim yayıncılığında yarım asırdır öncü olan TÜBİTAK popüler bilim dergilerinin deneyimi kullanılarak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin topluma en doğru ve anlaşılır bir şekilde popüler bilim yazıları ve bilim haberleri aracılığıyla nasıl iletileceği konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Söyleşi kapsamında bilim iletişimi ve bilim okuryazarlığının önemi, popüler bilim dergilerinin amacı, başarılı bir popüler bilim yazısı ve haberi hazırlamak için hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiği anlatılacaktır. Böylece popüler bilim haberleri ve yazıları hazırlamak isteyen kişilerin bu yönde teşvik edilmesi planlanmaktadır.